Futbol base
Esports 26/03/2024

Més de 2.000 jugadors participen en el torneig de futbol base East Mallorca Cup 2024 a Cala Millor

És un torneig internacional de futbol base que es disputarà des d'aquest dijous 27 fins al 31 de març

ARA Balears
3 min
Cartell de l'East Mallorca Cup 2024.

PalmaL'auditori Sa Màniga de Cala Millor ha acollit aquest dimarts la presentació de l'East Mallorca Cup 2024, un torneig internacional de futbol base que es disputarà des d'aquest dijous 27 fins al 31 de març en les categories U-11, U-13 i U-15 als camps de Cala Millor, Son Servera, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Portocristo. Aquesta edició tindrà 2.000 jugadors repartits en 90 equips de 17 països.

Segons han informat, el retorn de l'Arsenal i del Reial Madrid –la seva darrera participació va ser el 2013– i la presència de la selecció mexicana cadet per primera vegada en la competició, a més d'equips arribats del Canadà i Sud-àfrica, són les principals novetats d'enguany. Tot això, sumat als millors equips de les Illes i a planters de renom com els del FC Barcelona, RCE Espanyol, Athletic Club de Bilbao, Vila-real, Liverpool i Juventus, entre d'altres.

Durant la presentació, el director del torneig, Tóbal Tudurí, ha destacat que "enguany venen més equips i de més nacionalitats" i que "és un orgull que conjunts d'aquest nivell triïn el nostre torneig entre tots els que hi ha". Tudurí també ha fet esment al partit per la inclusió que es disputarà dissabte, en col·laboració amb l'associació Inclusió en Moviment.

Miquel Àngel Moyà: "Abans no es feien aquests tornejos"

Enguany el padrí de la competició és l'exporter del Reial Mallorca, el València, el Getafe, l'Atlètic de Madrid i la Reial Societat, Miquel Àngel Moyà, que ha afirmat que "és una passada". Així, ha dit que, quan ell jugava, "no es feien aquests tornejos" i que "n'hi ha alguns de molt bons, però no arriben a la sola de les sabates a aquest". A l'acte de presentació també hi han acudit el director insular de Turisme, Pedro Mas; els batles de Sant Llorenç, Jaume Soler, i de Son Servera, Jaume Servera; la presidenta de l'Associació Hotelera Badia de Cala Millor, Inés Batle; el secretari de la FFIB, Jaume Horrach, i el president del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, Pep Servera.

Foto de família.
Un moment de la presentació.

El sistema de competició serà el de lligueta a una volta (cinc grups en les categories aleví i cadet i set en el cas dels infantils) i, després de la fase de grups, el primer classificat i els tres millors segons en el cas dels sub-11 i sub-15 i els set primers i el millor segon en sub-13 accediran als quarts de final, que es disputaran a partir de dissabte.

El RCE Espanyol defensarà el títol reeixit el 2023

Per part seva, el RCE Espanyol defensarà el títol reeixit el 2023 en les categories aleví (també en va resultar vencedor el 2022) i infantil, mentre que el FC Barcelona ho farà en cadet, on va aconseguir el triomf en les dues darreres edicions. El torneig és organitzat pel Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar i Menorca Events. L'entrada serà gratuïta i els partits es podran seguir per streaming a la plataforma canaldeportetv.com.

Espanya, Alemanya, Anglaterra, Dinamarca, Estònia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Suïssa, el Brasil, el Canadà, els Estats Units, Mèxic, l'Uruguai, Sud-àfrica, el Japó i Austràlia són els països amb representació en l'edició d'enguany. Els equips de les Balears que participen en el torneig són UE Arenal, CE Artà, CE Atlètic Balears, CF Cala Millor, CE Cardassar, CE Cide, CE Escolar, CE Ferrioler, La Salle, RCE Mallorca, CE Manacor, CF Patronat, Penya Raval, CE Sant Francesc, Santa Catalina, CE Ses Salines, Urbanitzacions i Viva Sports (Mallorca), CE Alaior, Atlètic Ciutadella, Penya Ciutadella i Penya Orient (Menorca) i SCR Penya Esportiva (Eivissa).

El cartell del torneig.
stats