Futbol

Medina a Estrada: “Em pots explicar perquè vas visitar el perfil de LinkedIn de la meva filla?”

El president dels àrbitres va enviar un àudio al mòbil del col·legiat català en plena polèmica generada per l'ascens laboral de la filla del mandatari

3 min
Luis Medina Cantalejo

BarcelonaL’actualitat arbitral segueix en primera plana mediàtica. Si durant les darreres hores han sortit a la llum els insults i amenaces a l'aleshores àrbitre Xavier Estrada Fernández per part del president del CTA durant un seminari on hi havia 160 col·legiats i informadors, l'ARA ha tingut accés als fets que van succeir el 9 de maig. Aquell dia es va publicar que Maria Medina Jiménez, la filla del president, havia estrenat càrrec coincidint amb el nomenament de Luis Medina al capdavant del Comitè Tècnic d’Àrbitres.

Després de conèixer aquesta informació, Estrada va visitar el perfil de LinkedIn de l’altra filla del president, i el màxim dirigent andalús no va dubtar a enviar-li un àudio al mòbil: “Em pots explicar què fas mirant el LinkedIn de la meva filla petita? Després de tot el que ha sortit de la gran, no entenc quina és la curiositat per veure el perfil professional de la meva filla Natàlia i m’agradaria que m’expliquessis de què va això, d’acord? Hi ha límits que no es poden travessar tot i que sigui una xarxa pública. Explica’m quina és la història que estiguis mirant aquest perfil de la meva filla petita”. Estrada no va respondre absolutament res al president del CTA.

Prèviament, l’àrbitre internacional havia denunciat tant Enríquez Negreira com la RFEF, i Medina havia definit al català com un “traïdor i mal company” davant dels mitjans de comunicació. També va fer referència a Estrada en un seminari intern, utilitzant frases com “dir-li rata és massa per la qualitat que té, com a molt és un hàmster”. Esportivament, Medina Cantalejo va enviar a l’àrbitre internacional a fer les funcions de VAR en una furgoneta que estava aparcada a l’edifici annex a Las Rozas mentre els seus companys actuaven a la Sala VOR amb total normalitat.

Xavier Estrada Fernández, quan encara era àrbitre, dirigint un partit 
entre l’Atlètic de Madrid i el Sevilla.

En aquest context de guerra oberta, sobta que Medina Cantalejo s’atrevís a comunicar-se amb Estrada i encara més que fes referència a “les línies que no es poden travessar”. Només 12 dies més tard, Estrada i els seus companys de VAR van ser apartats de les seves funcions i no van ser designats a les Jornades 37 i 38, les dues últimes de Lliga.

La filla gran de Medina va coincidir a la mateixa empresa amb un àrbitre de Primera Divisió abans d'entrar a la RFEF

Estrada va visitar el perfil professional de Natalia Medina, filla petita del president dels àrbitres, però la trajectòria que aixecava sospites era la de Maria Medina, la filla gran. La primogènita va entrar a treballar a la RFEF el març del 2021 a la parcel·la del futbol femení. Aleshores, el seu pare era el responsable dels àrbitres de l’antiga Segona Divisió B. Quan Rubiales va decidir que l’andalús agafés el relleu de Velasco Carballo, Maria Medina també va promocionar i se li va fer lloc al departament financer de la Federació.

Abans d’entrar a la RFEF, Maria Medina va treballar com a coordinadora al Centro Superior de Formación de Europa Sur (CESUR), una empresa dedicada a la formació professional i a l’educació. Curiosament, allà també hi treballava Jorge Figueroa Vázquez, àrbitre de Primera Divisió, exercint un càrrec de direcció.

Figueroa Vázquez és nascut a Sevilla i va debutar a Primera Divisió la temporada 2020/21, amb 40 anys. Medina Cantalejo, també sevillà, va arribar a la poltrona el novembre del 2021 tot i que mesos abans ja s’estava preparant el relleu gràcies al fet que Velasco Carballo apuntava a un alt càrrec de la UEFA. Avui, Medina encara és president i Figueroa segueix arbitrant a Primera.

stats