MOTOCICLISME
Esports 18/10/2014

Els germans Márquez i Tito Rabat es fan amb les 'pole position' a Phillip Island

Rabat i Àlex Márquez lideren els seus respectius Mundials i han marcat el territori

Efe
2 min

BarcelonaEls germans Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Honda) i Esteve "Tito" Rabat (Kalex) han dominat els entrenaments de les seves respectives categoriesal Gran Premi d'Austràlia de motociclisme que demà diumenge es disputarà al circuit de Phillip Island.

Marc Márquez ha sumat la seva dotzena millor 'pole position' de la temporada i iguala així el rècord de millors classificacions en una mateixa temporada, que fins al moment estava en poder de l'australià Casey Stoner des de 2011. Tant Casey Stoner com dues llegendes del motociclisme australià, Mick Doohan, cinc vegades campió del món de 500 cc (1994 a 1998), i Wayne Gardner, campió el 1987 de 500 cc, han estat presents al circuit. Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha disputat la primera classificació en no aconseguir un bon temps en el còmput dels tres primers entrenaments lliures però amb prou feines ha necessitat un parell de voltes per deixar clar que una de les places per a la segona classificació era seva, ja que en la primera ha rodat en 1: 29.1 i en la segona ha marcat un 1: 29.097 que era més ràpid que el millor registre de la categoria aconseguit per Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), 1: 29.157.

Després de la volta de llançament, ja en el segona volta Marc Márquez s'ha posat líder amb 1: 28.850, el millor temps del cap de setmana, seguit a 37 mil·lèsimes de segon per l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici) i amb Valentino Rossi (Yamaha 1) ja a dues dècimes de segon. A la següent volta Márquez ha esgarrapart unes mil·lèsimes 1: 28.830, deixant el millor temps en 1: 28.408 s, per davant del britànic Cal Cruthlow (Ducati Desmosedici) i Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1).

Rabat, camí del Mundial

Esteve "Tito" Rabat (Kalex) ha sumat la seva novena millor classificació d'entrenaments de la temporada en ser el més ràpid de Moto2 amb un millor temps d'1: 32.470 , superant per només quinze mi ·lèsimes de segon al francès Johann Zarco (Caterham Suter ) i amb més de dues dècimes al seu rival directe pel títol, el finlandès Mika Kallio (Kalex). Rabat pot proclamar-se campió del Mundial de Moto2 aquest cap de setmana.

Alex Márquez ha marcat el millor temps de Moto3 amb tot just catorze mil·lèsimes de segon sobre el seu propi company a l'Estrella Galícia 0,0, Alex Rins i Juanfran Guevara (Kalex KTM) en la tercera i última plaça de la primera línia.

stats