MotoGP
Esports 27/03/2023

Marc Márquez provoca un greu accident i es trenca el metacarpià de la mà dreta

El de Cervera cau i arrosega Oliveira en la cursa en què Maverick Viñales puja segon al podi

3 min
Marc Márquez durant el GP de Portugal

Tot l'optimisme i il·lusió que s'havia instal·lat al pit lane després de la bona actuació de Marc Márquez s'ha esvaït quan s'havien corregut unes quantes voltes del Gran Premi de Portugal. El de Cervera ha provocat un accident al caure i arrossegar Oliveira, i ha quedat fora de combat en un tres i no res. Mentre Márquez demanava perdó al box d'Aprilia i als aficionats portuguesos, Maverick Viñales ha desplegat el seu pilotatge més competitiu per pujar al segon esgraó del podi. Pecco Bagnaia, que continua intractable, repeteix victòria i guanya la primera cursa de la temporada. Márquez ha comparegut després de la cursa amb el braç i la mà enguixats i el doctor Ángel Charte, responsable dels serveis mèdics, ha informat que pateix una fractura al primer metacarpià de la mà dreta.

Quan s'han apagat els semàfors, Márquez ha reaccionat una mica tard. L'han avançat Oliveira, Bagnaia i Jorge Martín, que li bufaven el clatell des de la graella de sortida. El català, per no perdre pistonada, ha forçat al màxim i li ha anat d'un pèl de lliscar per la grava. De miracle, en la primera volta ha evitat la caiguda, però dos girs més tard ha comès un error de pilotatge clamorós, ha caigut i s'ha endut Miguel Oliveria, que ha hagut de ser evacuat amb llitera.

El nervi, que a vegades és positiu, aquest cop li ha jugat una mala passada. El de Cervera ha sigut massa agressiu i ha frenat massa tard. L'error l'ha fet topar amb la cama de Jorge Martín i rebotar per acabar impactant violentament contra el pilot local Miguel Oliveira. El portuguès i el català han anat a terra, amb pitjors conseqüències per al d'Aprilia, que ha hagut de rebre atenció mèdica mentre estava estès a la grava. Márquez ha anat ràpidament a demanar disculpes al seu rival i a la grada, emprenyada amb el català perquè havia deixat fora de combat el seu pilot.

Amb el 93 fora de l'asfalt, la cursa ha començat a afluixar. Bagnaia s'ha apoderat del liderat amb un ritme contundent, que només ha pogut replicar Maverick Viñales. El pilot de Roses ha trobat l'estabilitat a Aprilia. Després de sortir de la pitjor manera del box de Yamaha el 2021, Viñales va asseure's al costat d'Aleix Espargaró la temporada passada. A la marca italiana hi ha trobat un clima tranquil i competitiu que ha calmat el seu nervi que tantes vegades l'ha fet anar malament. Ara Maverick està centrat, torna a gaudir sobre la moto, i a l'asfalt de Portimão s'ha pogut veure el seu gran pilotatge.

El seu company, el germà gran dels Espargaró, però, tenia el cap a Barcelona. Aleix, sobretot mentre pilotava la seva Aprilia en el primer tram del Gran Premi, tenia molt present el seu germà que a hores d'ara està ingressat a la Clínica Dexeus. Després de l'accident que va partir divendres, Pol Espargaró està a l'espera de ser operat després d'una fractura a la mandíbula, dues fractures a les vèrtebres i una forta contusió als pulmons. Aleix Espargaró ha travessat la línia de meta novè.

Álex Márquez reneix a Ducati

La cursa ha sigut plàcida, sense gaires topades més enllà de l'accident provocat per Marc Márquez. El seu germà, Álex Márquez, ha sigut dels pocs pilots que han posat una mica d'emoció al primer Gran Premi de la temporada. El petit dels de Cervera ha decidit fer un canvi d'aires aquesta temporada i marxar d'Honda cap a les files de la marca italiana. A Ducati hi ha trobat un nou box, amb una moto competitiva, i un terreny verge per créixer com a pilot. Sobre l'asfalt, ha tornat a demostrar quina mena de pilot és: no s'empetiteix contra els grans. Márquez ha lluitat braç a braç amb Bezzechi i Jack Miller i ha travessat la línia de meta en cinquena posició després de signar una gran actuació. El somriure quan ha baixat de la moto ho deia tot.

stats