FUTBOL
Esports 17/05/2019

El Manchester City de Pep Guardiola lluitarà pel seu quart títol de la temporada

Els 'citizens' disputaran la final de la FA Cup contra el Watford de Gerard Deulofeu

Adrià Fernández
Raheem Sterling, autor d'un hat-trick amb el Manchester City, sent felicitat pels seus companys

BarcelonaAmb la ressaca d'aconseguir la Premier League a l'última jornada, el Manchester City de Pep Guardiola pot aconseguir el seu quart títol de la temporada. Aquest dissabte (18 h, DAZN) disputarà la final de la FA Cup contra el Watford de Gerard Deulofeu. Els 'citizens' poden aconseguir la seva sisena FA Cup, un torneig que no guanyen des de la temporada 10/11, i el Watford podria aixecar el seu primer títol.

A l'agost van alçar la Community Shield, després de vèncer el Chelsea per 0-2; al febrer l'EFL Cup, al guanyar, també, el Chelsea a la tanda de penals, i diumenge passat van aconseguir la seva segona Premier League de manera consecutiva. Els de Guardiola, que només han perdut sis partits en tota la temporada, tenen la mirada fixada en la FA Cup. El camí fins a la final ha sigut més difícil del que pot semblar: Rotherham a tercera ronda, Burnley a quarta i Newport Country a cinquena. Contra el Swansea van remuntar un 2-0 en contra i en els últims vint minuts van capgirar el marcador amb un gol d'Agüero a les acaballes. A les semifinals van deixar pel camí el Brighton gràcies a un solitari gol de Gabriel Jesus al minut quatre de partit.

El Watford, que ha tancat la Premier League en onzena posició, disputarà la seva segona final de la competició. El seu únic precedent data del 1984 amb derrota per 2-0 contra l'Everton. El guanyador d'aquesta competició té una plaça assegurada per a la UEFA Europa League. Com que el City ja està classificat per la Champions League, guanyi o perdi el Watford la final, disputarà la competició europea la pròxima temporada.

Gerard Deulofeu ha aconseguit afirmar-se aquesta temporada al Watford. El de Riudarenes ha jugat 30 partits a la lliga, on ha anotat deu gols. A la FA Cup, on només n'ha disputat dos, va ser decisiu per classificar el seu equip a la final. L'exblaugrana, que va començar com a suplent, va ser l'autor de l'1-2 i, al minut 104, va anotar el definitiu 3-2 que els classificava per una final històrica. A l'equip dirigit per Javi Gracia també hi ha el català Marc Navarro, exjugador de l'Espanyol, format a les categories inferiors del Barça, i Kiko Femenía, que va estar dues temporades al filial blaugrana.