FUTBOL
Esports 18/05/2019

El City de Guardiola aconsegueix el quart títol de la temporada (6-0)

Els 'citizens' derroten el Watford a la FA Cup i tanquen un any on ho han guanyat tot a Anglaterra

Adrià Fernández
Kevin de Bruyne celebrant el seu gol en la victòria del Manchester City per 6-0 al Watford en la final de la FA Cup

BarcelonaNo hi ha millor manera de tancar la temporada que alçant un nou títol. El Manchester City de Pep Guardiola ha vençut al Watford per 6-0 i alça la FA Cup, una competició que no guanyava des de la temporada 10/11. Els gols de David Silva, Gabriel Jesus per partida doble, de Bruyne i Sterling, també en dues ocasions, certifiquen el quart títol de la temporada del Manchester City.

Wembley s'ha tornat a vestir de gala i ha sigut l'escenari en què el City de Guardiola ha imposat el seu joc davant el Watford de Javi Gracia. Abans de la mitja hora de partit, David Silva ha obert la llauna amb una gran definició. Sterling ha guanyat de cap una pilota dividida dins l'àrea i el canari ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut creuat. Gabriel Jesus ha sigut l'encarregat d'anotar el 2-0 abans del descans. Bernardo Silva ha filtrat una passada brillant i el davanter brasiler ha empès l'esfèric davant la sortida de Gomes.

A la represa, el Watford ha buscat reduir distàncies a la desesperada i ho ha acabat pagant car. Dos contraatacs letals han esmicolat totes les possibilitats de remuntada. De Bruyne, que ha entrat al segon temps substituint Mahrez, ha anotat el 3-0 culminant un dos contra un de manual. Set minuts després, la imparable velocitat de Gabriel Jesus l'ha col·locat davant de Gomes, que no ha fallat en l'un contra un per anotar el segon del seu compte particular i el 4-0. Sterling ha anotat un doblet en els darrers minuts: primer empenyent una brillant assistència de Bernardo Silva i, segon, recollint un rebuig d'un xut propi estavellat al pal, situant el 6-0 definitiu a Wembley

Amb aquesta victòria, el Manchester City tanca una temporada inolvidable coronant Anglaterra de cap a peus. El primer títol va arribar a l'agost, després de vèncer al Chelsea per 0-2 a la Community Shield; a la EFL Cup també van guanyar al Chelsea a la final, als penals en aquella ocasió. Per últim, la Premier League es va decidir a l'última jornada, en un duel frec a frec amb el Liverpool de Jurgen Klopp. Els de Guardiola, però, van aconseguir la lliga amb 98 punts, un més que els 'reds', revalidant la Premier League per primera vegada en la seva història. I ara, la FA Cup, que els permet ser l'únic equip masculí a guanyar els quatre títol del futbol anglès.