Anàlisi
Esports 07/04/2024

El Mallorca acaba subcampió amb honor

Així s'escriu la final de Copa: un partit més emocional i amb nervis que ben jugat i amb el desenllaç des dels onze metres

2 min
ATHLETIC CLUB - REAL MALLORCA

PalmaEl Mallorca ha començat el partit com a simple aspirant al títol i al final s’ha rendit a l’Athletic i a la millor punteria del campió a la tanda de penals.

L’equip de Javier Aguirre ha plantat cara a un altre de millor condició tècnica i amb un jugador determinant com és Nico Williams. Així i tot, els mallorquinistes, en una bona primera part i gairebé de manera sorprenent, s’han avançat amb un magnífic gol de Dani Rodríguez i, fins i tot, han gaudit de qualque oportunitat per fer el zero a dos. La reacció de l’Athletic era de preveure i a l’inici de la segona part Sancet ha establert l’empat a u, després que Nico Williams robàs la pilota a Dani Rodríguez. Ara bé, només començar el segon temps, Larin, amb un poc més de punteria i serenitat, hauria pogut posar més distància en el marcador si no ho hagués evitat Aguirrezabala. La segona part ha passat sense gaires complicacions, però la despesa física ha començat a passar factura. Rodríguez s’ha lesionat, s’han produït canvis i l'amenaça de la pròrroga s'hi feia evident, com així ha estat. Ara bé, una de les millors oportunitats, per desfer l'empat, encara l'ha tinguda Muriqi, que amb el cap embenat i tot, a causa d’un trau, ha rematat entre els tres pals i una vegada més el porter de l’Athletic ha evitat el gol.

També com era previsible, s’ha arribat a la tanda de penals amb la majoria de jugadors amb rampes, qualcun mig lesionat i la majoria esgotats. Aquesta vegada no hi ha hagut sort com a Sant Sebastià. Primer Morlanes, que ha xutat molt precipitat i sense agafar aire, i després Radonjic han fallat els seus llançaments. L’Athletic Club no n’ha fallat cap. Així s'escriu la final de Copa: un partit més emocional i amb nervis que ben jugat i amb el desenllaç des dels onze metres. El Mallorca perd amb tots els honors la tercera final de Copa de la seva història. Com a mínim ho ha fet amb el cap ben alt i amb orgull.  

stats