COPA DEL REI
Esports 13/11/2022

Mal de panxa dels grossos del Girona a Quintanar del Rey

Els gironins recorren a la pròrroga per classificar-se, mentre que el Mollerussa i el Manresa són eliminats

3 min
Cristhian Stuani, celebrant el gol aconseguit a la pròrroga

GIRONAUn poble d’uns 8.000 habitants anomenat Quintanar del Rey, l’equip del qual juga a Tercera RFEF, ha fet tremolar el Girona, de Primera Divisió, que ha fet fortuna gràcies a un gol de Stuani a la pròrroga (1-2). Els gironins han estat els únics catalans que s'han classificat aquest diumenge al matí, perquè el Mollerussa, tot i fregar durant una bona estona la sorpresa, no ha pogut obrar el miracle contra el Rayo Vallecano (1-3) i el Manresa ha perdut amb el Pontevedra (1-3). Aquesta tarda, el Lleida ha rebut l’Alabès i ha caigut per la mínima.

El Girona ha suat sang per eliminar el Quintanar. Tan sols es pot destacar la fuetada prodigiosa de Riquelme prop del quart d'hora, que l'ha avançat, i el despertar quan no ha tingut més remei. La resta ha estat per oblidar, salvat per les aturades de Fuidias. Míchel, enfurismat, no es podia creure que amb homes de la talla de Valery, Bernardo, Miguel, Riquelme i Cristhian Stuani no n’hi hagués prou per superar un conjunt inferior en talent, però superior en actitud. Han hagut d’entrar titularíssims com Arnau, Aleix Garcia i Santi Bueno al rescat per arreglar el que passava i posar-hi una mica de criteri. Sens dubte, un toc d’atenció important per a tots aquells que han jugat, excepte el porter. Si els suplents volien posar les coses difícils als titulars, han aconseguit l’efecte contrari perquè els hi han posat més fàcil.

El Quintanar ha sembrat el caos enmig d’una defensa blanc-i-vermella que ha fet aigües per tot arreu. Toni Fuidias, el tercer porter de la plantilla, s’ha fet un tip d’intervenir. També ha jugat el seu paper el travesser, que ha escopit un xut de Mazzocchi a la segona part. Però ni Fuidias ni la fusta han pogut fer res per aturar el penal executat per Megías. No és el primer cop que el Girona ensenya la seva falta de concentració defensiva i augmenta, un partit més, el fet de no deixar la seva porteria a zero: ni ho ha aconseguit a la Copa ni en cap dels catorze partits de Lliga.

En un intercanvi de cops final, Minayas, per als locals, i Taty Castellanos, amb un xut al pal, no han pogut evitar una pròrroga que mentre per al Quintanar era un premi, per al Girona era un càstig. Els gironins ho han sabut interpretar per fer un canvi de xip i Cristhian Stuani ha evitat el que hauria sigut un desastre majúscul en una acció d’estratègia. Per afegir-hi tensió, l'uruguaià ha desaprofitat un penal.

A Mollerussa i Manresa, la festa no és completa

Durant molts minuts, Mollerussa ha somiat. El Rayo Vallecano, vuitè a Primera i capaç d’empatar al Camp Nou i guanyar el Madrid, patia. S’ha avançat amb un golàs de Bebé de falta directa als vint minuts, però deu minuts més tard ha quedat bocabadat quan Genís Soldevila ha deixat una pilota a l’interior de l’àrea que Nico ha rematat amb el cap. El Municipal de Mollerussa, embogit, s’ha negat a descartar res.

Però amb el pas dels minuts els madrilenys han anat imposant el seu ofici. Amb Diego López sota els tres pals, el Rayo ha acabat punxant la bombolla en la qual han viscut els catalans amb un gol de Méndez a l’inici del segon temps. El Mollerussa ho ha continuat intentant, però el marcador no s’ha mogut fins al tram final, quan Camello ha sentenciat el partit.

I a Manresa la Copa ha començat de manera immillorable. Només servir des del centre, entre Marc Martínez i Churre en pròpia porteria s’han inventat un gol increïble que ha avançat els locals. Però en quatre minuts el Pontevedra, d’una categoria superior, ha capgirat el marcador: dues rematades de Brais Abelenda, que també ha marcat el tercer, i Yelko Pino els han classificat. Abans del final, Javi López ha fallat un penal per als catalans.

El Lleida no pot amb l'Alabès

L'últim català que entra en competició, el Lleida Esportiu, no ha pogut contra l'Alabès, que s'ha imposat al Camp d'Esports per la mínima gràcies a un gol de Taichi Hara després del descans. La segona eliminatòria es juga el 21 de desembre. El Girona acompanyarà l’Espanyol i el Nàstic en la següent eliminatòria de la Copa, que es disputarà el dimecres, 21 de desembre, encara sense la presència de Barça, Madrid, Betis i València, que juguen la Supercopa. El sorteig es farà aquest dimecres a partir de les 17 hores i, tal com ha passat en la primera ronda, els partits es jugaran a l’estadi de l’equip de categoria inferior.

stats