Futbol

El Madrid regala el liderat al Barça, dos anys i mig després

Els blancs desaprofiten un penal xiulat pel VAR i empaten contra l'Osasuna al Bernabéu (1-1)

Karim Benzema, lamentant-se després de fallar el penal contra l'Osasuna

BarcelonaEl Reial Madrid ja no és el líder de la Lliga, honor que correspon al Barça, que torna a ocupar aquesta posició per primer cop des de la pandèmia, 28 mesos després. Els blancs han empatat contra l’Osasuna (1-1) en un partit on, al contrari del que és habitual en el club de Chamartín, no han tingut la sort de cara. Han fallat un penal i han jugat l'últim quart d'hora amb un futbolista de més. Però, tot i així, no han tingut encert de cara a porteria.

El futbol tornava al Bernabéu després de l'aturada de seleccions i l'endemà de veure com el Barça guanyava a Mallorca, tot i que patint. Els blancs n'han pres nota i s'han pres el partit contra l'Osasuna molt seriosament. Però els de Pamplona han deixat clar, des del primer minut, que no havien anat a Madrid a fer turisme.

Les envestides blanques, però, eren constants i al final el Madrid trobava el premi del gol amb una centrada-xut de Vinicius. El tir del brasiler anava entre els tres pals i no l'ha tocat cap jugador local, malgrat que dos -que estaven en fora de joc posicioanl- sí que han fet el gest de tocar la pilota. Això ha despistat el porter, que ha reaccionat tard. Els jugadors de l'Osasuna han demanat orsai, però el col·legiat, el també madrileny Cuadra Fernández (malgrat que està adscrit al Comitè Balear) no n'ha volgut saber res.

L'Osasuna no s'ha donat per vençut i ha començat el segon temps a l'atac. I així ha arribat l'empat. Kike, des del punt de penal, ha rematat una centrada a l'escaire i ha fet impossible l'estirada de Lunin, que jugava al lloc del lesionat Courtois.

Penal a favor del Madrid xiulat pel VAR

Com és habitual amb el Madrid, rebre un gol no els ha ensorrat. Han aprofitat que l'Osasuna feia un pas enrere per bolcar-se a la porteria de Sergio Herrera. Al minut 75, David García feia caure Benzema quan el davanter del Madrid -que tornava a jugar després d'una lesió al genoll- estava a l'àrea petita. Cuadra Fernández no ha vist l'acció en directe però no ha dubtat a xiular penal quan l'han avisat des del VAR. A més, ha expulsat el defensor.

Benzema ha volgut xutar i ha disparat amb tota la potència del món. Ara bé, la pilota ha tocat al travesser i ha sortit fora. Els blancs han jugat els últims 15 minuts, més cinc del descompte, amb avantatge. I no ho han aprofitat. Aquests de l'Osasuna són els primers punts que se'ls escapen en aquesta Lliga, i li suposen també perdre el liderat en favor del Barça per gol average.