Futbol

El Madrid escalfa el clàssic 'vetant' l'àrbitre que va ensenyar una targeta a Vinícius

La denúncia a Martínez Munuera, tot i que ja ha estat descartada per Competició, el deixa sense opcions de xiular el Madrid-Barça

3 min
Vinicius va veure la targeta groga per aquest gest de desconsideració a l'àrbitre Juan Martínez Munuera

BarcelonaEl Reial Madrid segueix amb la seva croada particular contra el Comitè Arbitral. Un atac frontal i sense precedents contra els col·legiats de la Lliga que exerceix una pressió asfixiant amb conseqüències imprevisibles. Des de la primera jornada de competició, el club de Florentino Pérez utilitza Real Madrid TV per malmetre la imatge de l’àrbitre que els xiularà el cap de setmana, però ara han decidit tirar més llenya al foc assenyalant-ne un amb noms i cognoms: Juan Martínez Munuera.

El Madrid va denunciar l’àrbitre internacional al Comitè de Competició argumentant que no va fer constar els insults a Vinícius en el partit contra l'Osasuna. Al·legava que Dani Carvajal havia advertit al col·legiat que s’estaven produint faltes de respecte molt greus dirigides al davanter brasiler. El servei jurídic del club blanc es va acollir a l’article 108 del Codi Disciplinari de la Federació Espanyola (RFEF), que castiga la redacció negligent de l’acta arbitral amb una sanció de 2 a 4 mesos sense arbitrar.

La denúncia ja ha estat desestimada, ja que la funció d’identificar els càntics del públic correspon al delegat de la RFEF i al director de partit de la Lliga. De fet, en els respectius informes dels observadors, ja es reflecteixen les expressions ofensives que va patir Vinícius per part d’un sector dels aficionats de l’Osasuna.

Tebas i la RFEF llimen diferències per fer un front comú contra Florentino Pérez

El Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) ha publicat una resposta contundent en què assegura que “no se sent cap indicació a l’àrbitre de cap jugador sobre els insults a Vinícius" i assevera que "el delegat del Madrid tampoc va posar en coneixement de l’àrbitre cap incident relacionat amb crits o càntics”.

La Lliga s’ha posicionat en la mateixa línia que el CTA i ha recolzat la RFEF en un gest sense precedents. L’organització que dirigeix Javier Tebas i la Federació han acostat postures des de l’adeu de Rubiales. Aquest comunicat deixa entreveure una relació de concòrdia que pot tenir continuïtat en els pròxims mesos.

L’Osasuna, per la seva banda, ha negat que hi hagués cap càntic racista de la seva afició i ha advertit que perseguirà tots els que propaguin aquesta fal·làcia.

L'estratègia del Madrid condiciona el clàssic del Bernabéu

El Madrid ja sabia que la seva demanda no tindria cap recorregut, però tot i així va tirar pel dret perquè la seva estratègia persegueix objectius més ambiciosos. En primer lloc, vol seguir pressionant als àrbitres, ja que els dirigents tenen la ferma convicció que poden influir en les seves decisions.

En l’àmbit institucional, les relacions entre el Madrid i el CTA estan trencades i Florentino Pérez ha aprofitat l’avinentesa per tensar encara més la corda amb un objectiu clar: que rodi el cap de Medina Cantalejo, màxim responsable de l'arbitratge espanyol. La situació de l’andalús és molt delicada i el seu futur es decidirà un cop se celebrin les eleccions a la RFEF.

En l’aspecte purament futbolístic, la denúncia a Martínez Munuera el descarta per dirigir el clàssic que es disputarà el 21 d’abril al Santiago Bernabéu. Tot i que no és una norma escrita, el CTA acostuma a designar un àrbitre que no generi polèmica abans d’iniciar el partit. Per tant, si l’escollit fos el col·legiat valencià, arrossegaria una motxilla massa feixuga.

El Reial Madrid no té cap intenció de rebaixar la seva actitud bel·ligerant amb els àrbitres i d’aquí a final de temporada posaran tota la carn a la graella per assolir els seus propòsits. El temps dirà si aquest clima de tensió els juga a favor o els acaba esclatant a les mans.

stats