BÀSQUET - WNBA
Esports 10/10/2016

Les Lynx d’Anna Cruz, decidides a engrandir la seva història

L’equip de Minnesota disputa la seva cinquena final de la WNBA en sis anys

Rut Vilar
2 min
Les Lynx d’Anna Cruz, decidides a engrandir la seva història

Nova YorkAquest any sí. Les protagonistes i els seguidors de la WNBA coincideixen que aquesta temporada la final del campionat enfronta, sens dubte, els dos millors equips del torneig. Un canvi en el sistema de competició ha permès que dos clubs d’una mateixa conferència lluitin finalment per l’anell. És el cas de les vigents campiones, les Minnesota Lynx de la catalana Anna Cruz, i les Sparks de Los Angeles, que es van anotar ahir el primer partit de la sèrie (76-78). “Ara el sistema és més just. De fet, la temporada passada ens vam creuar amb Phoenix en la final de conferència, i hauria d’haver sigut una hipotètica final del campionat”, reconeix la jugadora badalonina.

Cruz arriba a la seva segona final de la WNBA amb alguns problemes físics, unes molèsties a l’esquena que van impedir que jugués el segon partit de les semifinals, precisament a Phoenix. Tot i això, la catalana no pensa perdre’s cap dels duels contra les Sparks. “Tenen molt bon equip, però nosaltres també estem molt bé. Tothom tindrà el seu moment i el segon grup, les que sortim des de la banqueta, hem de donar de nou un plus. Gràcies a això, vam aconseguir l’anell l’any passat”, subratlla Cruz, a qui l’entrenadora de les Lynx, Cheryl Reeve, va destacar especialment durant les celebracions del títol del 2015.

De fet, després dels Jocs Olímpics, a Minnesota esperaven el retorn de la catalana amb candeletes. “Tothom sap que l’Anna exerceix pressió defensiva, que vola per la pista i que ens ofereix coses diferents”, assegura Reeve. “Va fer una gran feina als Jocs de Rio per portar la seva selecció a la final. La seva capacitat per aconseguir que passin moltes coses a la pista i la seva intensitat defensiva són molt bones per a nosaltres”, afegeix la seva companya Lindsay Whalen. Si les Lynx destaquen pel bloc que lideren la mateixa Whalen, Maya Moore, Seimone Augustus i Sylvia Fowles, elegida recentment com a millor defensora de la temporada, les Sparks confien en la capacitat anotadora de Kristi Toliver, Candace Parker i la MVP del curs, Nneka Ogwumike. En aquesta final, la cinquena que disputa en sis anys, l’equip de Minnesota busca el seu quart anell i confirmar la seva hegemonia en l’últim lustre. Tenen, a més, el factor camp a favor, cosa que els permet jugar els dos primers partits a casa i el cinquè i decisiu, si calgués, també a Minnesota.

Intensitat en tot moment

“No és determinant, però sí important. El nostre públic pot ser la sisena jugadora, tot i que aquest any hem guanyat molts partits com a visitants”, reconeix Anna Cruz, convençuda que els partits clau són els dos primers. Centrada en la final, la jugadora badalonina no és conscient encara que forma part d’un grup que passarà a la història del bàsquet dels Estats Units. “Però sí que l’altre dia, al vestidor, algú anava preguntat: «Quants anells tens?» I gairebé tothom en tenia dos, tres... Jugar cinc finals en sis anys demostra que s’estan fent les coses bé”, conclou Cruz. Després de la plata olímpica, la catalana aspira a afegir un segon anell de la WNBA al seu extraordinari palmarès.

stats