Futbol

Luis Enrique té set vides

Luis Enrique es reivindica al capdavant de ‘la roja’ aconseguint la classificació directa per al Mundial

M.M.
2 min
Luis Enrique, celebrant la classificació d'Espanya per al Mundial del Qatar

BarcelonaLuis Enrique aixecava els punys al cel a la Cartuja quan l’àrbitra xiulava el final del partit entre Espanya i Suècia. L’entrenador asturià, sempre a l’ull de l’huracà, havia tornat a donar un cop d’autoritat classificant la roja per al Mundial de Qatar 2022. Malgrat que a l’equip li valia l’empat, Espanya va garantir-se el bitllet directe, sense passar per la repesca, per la porta gran, guanyant el partit amb un gol d’Álvaro Morata al tram final del matx (1-0).

Qüestionat per les seves decisions, i sobretot per haver marginat el Reial Madrid a l’Eurocopa, per a la qual no va convocar cap futbolista blanc, Luis Enrique -odiat a la capital espanyola per haver canviat el Madrid pel Barça i haver renegat del seu passat merengue - ha hagut de conviure sota la mirada crítica d’un entorn mediàtic que, en general, també és afí al club de Chamartín. “Visc amb pressió des que tenia 18 anys i m’hi trobo molt a gust. Visca la pressió!”, responia amb ironia quan li preguntaven si estava preparat per afrontar una final com la d’ahir contra Suècia.

En realitat, però, era un partit amb xarxa de seguretat, perquè en cas de derrota la roja hauria tingut una segona oportunitat a la repesca. No va fer falta, i això que al setembre, després de perdre precisament contra l’equip escandinau, va quedar a un pas d’haver-se de jugar les garrofes al desempat. Des de llavors, la selecció espanyola havia guanyat tots els partits; en canvi, Suècia s’havia deixat sis punts en dues derrotes inesperades contra Grècia i Geòrgia. Amb els d’ahir van ser nou.

Dotzè Mundial consecutiu

Amb els blaugranes Jordi Alba, Sergio Busquets i Gavi de titulars, i amb l’espanyolista Raúl de Tomás també en l’onze inicial, la selecció espanyola va dominar un partit que no va tenir gaires ocasions de gol. Suècia, que necessitava la victòria, va recórrer a Ibrahimovic a la segona part, però mai va estar del tot còmoda. Al final el triomf va acabar caient per l’encert de Morata. Luis Enrique, malgrat tot, porta la selecció al seu dotzè Mundial consecutiu.

stats