HOQUEI PATINS - LLIGA EUROPEA
Esports 11/05/2018

Lluita aferrissada a Porto per mantenir el tron europeu o recuperar-lo

El Reus intentarà repetir la gesta de l'any passat davant un Barça i uns portuguesos assedegats

Jordi Graell
2 min
El cartell de la Final Four d'hoquei patins 2018

BarcelonaMolts comptes pendents es presenten a la 'final four' de la Lliga Europea que es disputa entre aquest dissabte 12 i diumenge 13 de maig al Dragao Caixa de Porto. Els encreuaments de semifinals entre dos equips portuguesos, per una banda, i dos de catalans per l'altra, i una final entre un equip de cada territori no fan més que incrementar el morbo per alçar-se amb la màxima competició europea d'hoquei patins.

Duels fratricides

Dissabte Reus Deportiu i Barça Lassa (16.30 hores, Esport 3) buscaran ser el representant català a la gran final. Els reusencs, vigents campions, intentaran repetir títol per segon any consecutiu, un objectiu que el club roig-i-negre no aconsegueix des de les sis Copes d'Europa consecutives que van guanyar Joan Sabater (aleshores jugador) i companyia entre finals dels 60 i principis dels 70. A més, els de Jordi Garcia tenen ganes de treure's l'espina del 6-0 que els va clavar precisament el Barça fa dos mesos en l'últim enfrontament entre els dos equips. Per la seva banda, els d'Edu Castro arriben a la gran cita amb tres títols ja sota el braç. La Supercopa d'Espanya, la Copa del Rei i l'OK Lliga ja s'han tenyit de blaugrana, i en cas de sumar-hi la Lliga Europea s'aconseguiria un triplet que no es passava des de la temporada 2006-2007. Els blaugranes, a més, fa dos anys que no passen de semifinals i es podrien convertir en l'única secció del club que aixequi la Copa d'Europa aquesta temporada.

Qui guanyi passarà a la final de diumenge (13.30 hores, Esport 3) contra el vencedor del Porto-Sporting, que obrirà el foc de la competició a les 13.30 hores. El Porto fa 28 anys que no es proclama campió d'Europa, però amb el català Guillem Cabestany a la banqueta sent que ha arribat el moment de posar fi a aquesta sequera europea davant la seva afició després de guanyar tots els títols estatals la temporada passada. L'Sporting, per la seva banda, només va ser capaç d'aixecar el títol al 1977 amb el mític Antonio Livramento a les seves files, i és el primer cop que arriba a una fase final des del canvi de format. Els lisboetes, amb els catalans Pedro Gil i Ferran Font, intentaran tombar els amfitrions per revenjar-se de l'eliminació de la Copa a mans dels dragoẽs.

stats