Esports 01/02/2019

Victòria de Buchamnn després del lliscament de terra que ha danyat part de l'itinerari de la Challenge

El canvi de traçat ha consistit en l'eliminació de dues voltes per Andratx i l'allargament de la baixada del Puig Major fins a Pollença, per enllaçar després amb Selva i Lloseta

Ara Balears
2 min
Emannuel Buchmann

PalmaEl ciclista alemany Emannuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), s'ha adjudicat aquest divendres el Trofeu Andratx-Lloseta, segona prova de la Challenge Volta a Mallorca, en imposar-se en solitari al belga Tim Wellens (Lotto-Soudal) i a l'holandés Nauke Mollema (Trek-Segafredo).

Buchmann, de 26 anys i que va ocupar la dotzena plaça de La Vuelta 2018, va atacar a menys de 30 kilòmetres per a arribar a la meta i es va mantindre al capdavant resistint els continus atacs d'un grup de ciclistes, entre ells, Jesús Herrada (Cofidis Team), que va ser cinqué i el campió del món Alejandro Valverde (Movistar Team), dècim.

Incidents per un lliscament de terra

El tram afectat de la carretera Ma-2130 de Caimari Lluc, quilòmetre 13

El Trofeu Andratx-Lloseta ha estat marcat pel mal temps a Mallorca, que ha obligat els organitzadors a variar el recorregut degut al despreniment d'un mur en la carretera que uneix a les localitats mallorquines de Caimari i Lluc.

El canvi de traçat va consistir en l'eliminació de dues voltes per Andratx i l'allargament de la baixada del Puig Major fins a Pollença, des d'on el gran grup va poder enllaçar després amb Selva i Lloseta.

Segons informa l'organització, s'ha suprimit una volta en el circuit d'Andratx, una pujada al Puig Major en direcció a Pollença, Campanet, Selva, Biniamar i final a Lloseta. Tot i la pluja intensa, l'horari de sortida dels corredors no s'ha alterat.

A més, des i Mobilitat han explicat que, a partir d'aquest divendres i fins al 3 de febrer, hi haurà altres talls de carreteres a tot Mallorca amb motiu d'aquesta prova.

Una prova accidentada però molt atractiva

La pluja i el vent han provocar diverses caigudes, entre elles la del madrileny Carlos Verona (Movistar Team), que va haver d'abandonar en el seu debut després de en patir talls superficials, segons l'organització de la Challenge.

La prova va transcórrer amb normalitat fins al quilòmetres 31, quan quatre corredors, el letó Tom Skujins (Trek-Segafredo), el francés Nicolás Edet (Team Cofidis) i els espanyols Peio Goikoetxea (Equip Euskadi) i Oscar Pelegrí (Selecció Espanyola Pista), van culminar una escapada fins a traure 10 minuts d'avantatge al gran grup.

En començar la pujada al Puig Major mantenien l'escapada Skijins, Edet i Goikoetxea, als qui després es van unir l'italià Simone Petilli (Team Emirates) i l'espanyol Sergio Samitier (Equip Euskadi).

Al final, Buchamnn ha mesurat molt bé les seves forces per a consolidar el seu lideratge i alçar el Trofeu Andratx-Lloseta.

El tram que s'ha desprès era un dels punts pels quals passava la prova esportiva. Els organitzadors de la cursa s'han vist obligats a modificar el recorregut de la segona jornada, el Trofeu Andratx-Lloseta, de perfil muntanyós i 172,4 quilòmetres de recorregut i que es disputa aquest divendres.

stats