RCD Espanyol
Esports 18/08/2022

Lecomte i l'ombra de l'enyorat Diego López

El francès vol convèncer en l'estrena d'aquest curs a Cornellà-El Prat, contra el Rayo Vallecano

3 min
Benjamin Lecomte aspira a quedar-se més d'un any a l'Espanyol

BarcelonaL’allargada ombra de Diego López sobrevolarà aquest divendres (20 h, Gol) les porteries de Cornellà-El Prat. El veterà porter gallec, que no va poder acomiadar-se de l’afició espanyolista com desitjava, es perdrà per unes molèsties la visita que el seu nou equip, el Rayo Vallecano, farà a la que ha estat casa seva les últimes sis temporades. La seva empremta no serà gens fàcil d’esborrar en un Espanyol on va demostrar que, amb treball, l’edat queda resumida a una anècdota. 

El seu successor a la porteria blanc-i-blava serà Benjamin Lecomte, un francès de 31 anys que, tot i arribar cedit, espera poder seguir els passos del gallec i arrelar-se a Barcelona. Lecomte no ha tingut una carrera gens fàcil. Fins als 14 anys, de fet, actuava com a migcampista, prop de la defensa, a l’equip de la seva infància, el Club Omnisport Municipal d’Arcueil (Cosma). Una entitat que no ha oblidat mai, ja que fa pocs anys va contribuir a evitar la seva desaparició enviant-hi diners, samarretes i guants per als nens de la base. Va ser allà on el seu pare, Pascal, que hi treballava com a entrenador i formador, va animar-lo a canviar la seva posició. “Ell sentia que jo tenia més possibilitats d’arribar a ser professional com a porter. Al principi li vaig dir que no, però em va dir que ho gaudiria”, va admetre anys més tard l’actual porter espanyolista. 

Un any més tard el va reclutar el Chamois Niortais, des d’on va fer el salt a les categories inferiors de la selecció de França. Allà va poder mostrar el seu talent en un aparador mediàtic que li va permetre fugir d’un club en decadència que va passar de la segona a la quarta divisió francesa en dos anys. El 2009, amb 18 anys, va aterrar al Lorient, on va entendre que difícil pot ser el camí per a un jove porter sense experiència: a l’ombra del veterà Fabien Audard amb prou feines va poder disputar 13 partits amb el primer equip entre 2010 i 2013. Una profitosa cessió al Dijon, a la Ligue 2, va donar un nou impuls a la seva carrera. Lecomte va tornar al Lorient per ser titular i cridar l’atenció de clubs com el Montpeller o el Mònaco. 

Dominador del joc de peus

Considerat un dels millors porters de la Ligue 1 (73 porteries a zero i 313 gols rebuts en els 250 partits disputats), l’estiu passat va marxar cedit a l’Atlètic de Madrid, on va quedar inèdit. Simeone no li va donar cap oportunitat, però el francès va aprofitar l’any a Madrid per aprendre de la mentalitat competitiva d’Oblak, com havia fet, a distància, fixant-se en el domini del joc amb els peus d’altres porters com Neuer o Ter Stegen. 

Aquesta, de fet, és una de les característiques que més va atraure l’actual direcció esportiva de l’Espanyol. “A la Ligue 1 tothom sap fer aturades, però el que marca la diferència entre nosaltres és el joc amb els peus, la lectura del joc és el que permet a l’equip sumar punts”, assegurava Lecomte, que es defineix com “un porter modern”. “Treballem un ampli ventall d’opcions per sortir des del porter i poder tenir continuïtat”, admet Diego Martínez. El tècnic blanc-i-blau el defensa de les crítiques rebudes: “És un gran professional que treballa a un nivell extraordinari, cal tenir confiança i paciència per trobar el millor nivell de tots”. El francès arriba a l’Espanyol decidit a assumir el repte de ser el relleu d’un Diego López que seguirà molt present a l’RCDE Stadium.  

stats