Bàsquet
Esports 29/06/2022

Laia Palau i Marc Gasol trenquen estereotips al bàsquet formatiu

El projecte combinarà l’experiència i la metodologia de les dues entitats

2 min
Laia Palau i Marc Gasol

GironaEl Bàsquet Girona i l’Uni Girona han posat en marxa aquests dies el seu projecte conjunt de bàsquet formatiu femení, una iniciativa que aspira a sumar les sinergies dels dos clubs que conviuen a Fontajau. El Bàsquet Girona Uni Laia Palau combinarà l’experiència i la metodologia de les dues entitats amb l'objectiu de convertir-se en una referència del planter.

"La resposta social ha sigut positiva. Si hi ha una paraula que defineix això que tenim tots és il·lusió", diu Laia Palau. L'exjugadora, que serà distingida amb la Creu de Sant Jordi, dona nom al projecte i dirigirà conjuntament amb Pere Puig l'estructura esportiva. "Des del primer moment teníem molt clar que tirar endavant aquest projecte era una gran opció per als dos clubs. Estem contents i agraïts d’iniciar un projecte de formació femenina", afegeix Marc Gasol, jugador i president del Bàsquet Girona.

“Totes les nostres jugadores disposaran de les mateixes metodologies que tenien els nois", explica Cayetano Pérez, president d'un Uni Girona que ja s'ha reforçat amb Bernat Canut com a entrenador i amb Irati Etxarri, Laura Cornelius i Marianna Tolo com a jugadores. A més, l'equip català s'ha assegurat la continuïtat de Rebekah Gardner, Binta Drammeh i María Araújo.

Girona acollirà la Lliga Catalana

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau acollirà la 34a edició de la Lliga Nacional Catalana AON 2022 Femenina que, aquest curs, comptarà amb el Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Barça CBS i el campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2022 com a protagonistes. La competició se celebrarà el primer cap de setmana d'octubre i enguany adoptarà el format de Final a Quatre (semifinals + final). Tots els partits s'emetran en directe per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3.

Fontajau volia acollir la Copa de la Reina 2023. L'Uni Girona i la Federació Catalana de Basquetbol van presentar una proposta conjunta per replicar l'aposta de Badalona i portar l'esdeveniment a Catalunya, però ja donen per perdudes les seves opcions. Saragossa és la gran favorita per ser la seu del torneig, que es disputarà del 30 de març al 2 d'abril de l'any vinent.

stats