Barça

L'últim tren del Barça per salvar la temporada passa per assaltar el Bernabéu

Xavi Hernández demana jugar amb “ràbia i personalitat” per derrotar el Madrid, seguir lluitant a la Lliga i passar pàgina de la derrota a Europa

3 min
Xavi Hernàndez, durant l'entrenament anterior al partit contra el Madrid

BarcelonaHavia de ser una temporada per iniciar una nova era, amb títols, petons a Canaletes, rues plenes d’alegria i Xavi consolidat com a tècnic. Però el destí ha anat castigant el barcelonisme amb la mateixa crueltat amb què la Inquisició torturava els seus presoners. Primer, desfetes a la Copa i la Supercopa; després, el comiat en càmera lenta de Xavi, i quan semblava que es tornaria a la terra promesa de Wembley, la fosca nit contra el PSG. La Setmana Tràgica barcelonista es tanca al Santiago Bernabéu, en un partit (21 h / Movistar) que pot servir per llepar-se les ferides o per acabar encara més al fons del pou. Tot el que no sigui guanyar-hi serà veure com el Madrid camina cap al títol de Lliga.

Els homes d’Ancelotti, cansats després de fer-se un fart de defensar contra el Manchester City, arriben al partit amb vuit punts d’avantatge i conscients que l’empat els val, ja que així guanyarien el goal average particular, perquè van guanyar amb dos gols de Bellingham a Montjuïc. L’objectiu del Barça és doble. En primer lloc, reobrir la lluita pel títol, que seguiria sent complicat, però ja no impossible, en cas de triomf. I, en segon lloc, evitar la trencadissa final. Perdre seria donar la temporada per acabada, més enllà de lluitar amb el Girona per ser segon o tercer. Ompliria la premsa i les xarxes socials de notícies i rumors sobre el futur tècnic i possibles fitxatges, deixant els últims partits de Xavi com a tècnic en un segon pla. Guanyar és l'últim tren si vols seguir amb opcions d’evitar que la temporada acabi en blanc. Fer-ho significaria donar continuïtat a la bona ratxa a la Lliga, on s’ha sumat 26 dels últims 30 punts. Ara, els tres últims duels contra el Madrid han acabat amb tres cops baixos, amb derrotes a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei del curs passat (0-4), derrota a l’anada (1-2), i golejat a la Supercopa d’Espanya (4-1).

Xavi, que arriba al duel amb les baixes ja conegudes de Gavi i Balde, haurà de veure com juga les seves cartes per sorprendre un Madrid que, en l'últim enfrontament, va situar Vinícius atacant pel mig, i el va apartar així d’un Araujo que el sol defensar amb encert. L’uruguaià, protagonista del duel contra el PSG per la vermella que va veure, podria jugar de defensa central, a l'espera de saber si Sergi Roberto i Andreas Christensen tornaran al centre del camp en detriment de Pedri i Frenkie de Jong. En atac, s’espera que Xavi segueixi confiant en Lamine Yamal i Raphinha, com darrerament, acompanyant un Lewandowski que es va perdre l'últim partit de Lliga per sanció.

I tot, amb la idea de demostrar que el Madrid es pot derrotar, tot i que sigui capaç de sobreviure a partits on es passa 120 minuts defensant, com va fer al camp del Manchester City. “Tenim l’oportunitat d’endollar-nos a la Lliga. Passa a ser el partit de Lliga més important de la temporada. Trobarem un rival molt fort físicament, i també anímicament. Nosaltres hem entrenat molt bé. Crec que hem preparat perfectament el partit. Hem d’aconseguir canviar el xip per superar l’eliminatòria. Treure tota la frustració i la ràbia, i jugar molt bé a futbol”, va dir Xavi, que espera un rival que “pressionarà els primers minuts de cada part". "Hem de ser molt valents, no perdre la pilota. És l’escenari perfecte per demostrar personalitat. Crec que podem guanyar al Bernabéu. Els primers minuts seran claus. Hem de ser efectius, perquè el Madrid ho és. Tenen un potencial, és el Reial Madrid, un dels millors equips del món i dels darrers anys”, va explicar.

Xavi, que va admetre haver-se equivocat al veure la vermella contra el PSG per protestar, va voler enviar un missatge d’unió, tot i l'encreuament de declaracions entre Gündogan i Araujo posterior a la derrota contra els francesos. “Està tot parlat i solucionat, no hi havia mala intenció de ningú”, va argumentar a la prèvia d'un partit clau. Si es guanya, el barcelonisme seguirà dempeus. Si es perd, la temporada s'anirà acabant entre cares llargues i retrets.

stats