L’Oviedo estira les orelles al Girona (0-0)

Els gironins, nuls ofensivament, sumen un punt gràcies a l’actuació de Juan Carlos

Jordi Bofill
Borja García, jugador del Girona

GironaVeient el partit, el Girona pot donar per bo el punt obtingut a Oviedo (0-0). Però tenint en compte que el propòsit era entusiasmar i convèncer de la idea futbolística perquè els resultats siguin la conseqüència, se n'ha anat decebut. Perquè no ha aconseguit tranquil·litzar ningú i si no ha perdut ha sigut gràcies a Juan Carlos, el porter.

Una cavalcada de Pierre per la banda esquerra, amb la defensa del Girona badant, ha originat una ocasió claríssima d’Obeng, que sense oposició i amb tot a plaer a l’àrea petita ha rematat fora. Esperem que algú li hagi donat les gràcies, perquè allò era gol. Així ha començat el partit per als de Míchel, que ha mantingut la base amb què va derrotar el Valladolid, amb el canvi de Baena per Ureña. Una jornada més, Stuani era a la banqueta.

El caos inicial dels gironins ha permès a l’Oviedo portar la iniciativa, i al cap d'un quart d’hora ja ha gaudit d’una doble oportunitat després d’un error descomunal de Borja García en una assistència cap enrere. Sort de Juan Carlos, infal·lible fent petits els contraris. Hauria de posar-hi remei, el Girona, a això de sortir adormit, perquè no tothom el tractarà tan bé com els asturians. En una jugada idèntica a la primera, Dani Calvo no ha sabut rematar i ha xutat a l’aire. Més tard Bastón, quan buscava l’escaire, ha topat amb Juan Carlos.

La possessió blanc-i-vermella s'ha acostat en molts moments al 70%, però com altres dies no s'ha traduït en ocasions. Conduccions sense sentit ni desequilibri han permès aturar l’empenta local, però no feien mal: en tota la primera part no s'ha xutat a porteria. L’estrena –i tampoc ha sigut entre els tres pals– ha arribat al minut 54 mitjançant Calavera, però un defensa ha desviat la pilota a la cantonada.

L’equip ha treballat per reaccionar i ho ha intentat amb la doble entrada de Samu Saiz i Stuani. Amb Borja formen una tripleta atacant que genera respecte encara que no estigui fina. En l’únic avís seriós, l’uruguaià no ha acompanyat amb precisió una bona centrada de Valery. En cap cas la victòria ha sigut a l'abast, malgrat que l’Oviedo s'ha quedat en inferioritat per l’expulsió d’Obeng i ha tingut les ocasions finals de Samu i Bernardo: la diferència entre el Girona que s’intueix i la realitat encara és massa gran.