RCD Espanyol
Esports 06/11/2022

L’Espanyol obra un miracle al Cívitas Metropolitano

Els blanc-i-blaus esgarrapen un punt contra l'Atlètic tot i jugar més d'una hora amb deu jugadors

3 min
Joselu i Darder celebren el gol del balear al Cívitas Metropolitano
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Atlètic de Madrid: Oblak; Molina, Savic, Giménez, Reinildo; Llorente, De Paul (Correa, 46’), Kondogbia (Witsel, 66’), Carrasco (Joao Félix, 66’); Griezmann (Lemar, 73’) i Morata (Cunha, 73’). Entrenador: Diego Simeone
  • Espanyol: Lecomte; Óscar Gil (Lozano, 88’), Calero, Cabrera, Brian Oliván (Simo, 56’); Vinicius Souza, Keidi Bare (Sergi Gómez, 35’), Darder; Aleix Vidal (Omar, 88’), Braithwaite (Puado, 56’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Gols: 0-1 Darder (63’), 1-1 Joao Félix (79’)
  • Àrbitre: Pulido Santana (Comitè Canari)
  • Targetes grogues: Brian Oliván (34’), Braithwaite (53’), Kondogbia (59’), Lecomte (74’), Giménez (83’), Aleix Vidal (85’), Joao Félix (87’), Omar (95’)
  • Targetes vermelles: Cabrera (28’)
  • Estadi: Cívitas Metropolitano, 50.007 espectadors

L’Espanyol creu en els miracles després d’haver sobreviscut al camp de l’Atlètic de Madrid. En una tarda en què ha hagut de jugar amb un home menys una hora de partit i el més normal era acabar pagant els plats trencats per l’eliminació europea de l’Atlètic, que ha fet l’impossible per endur-se el partit, els blanc-i-blaus han acabat esgarrapant un punt d’or del Cívitas Metropolitano (1-1) que reforça la moral col·lectiva del grup. El descens continua a prop, un punt, però l’Espanyol marxa de Madrid amb la sensació d’haver obtingut un puntàs que deixa un regust de victòria moral.  

El pla inicial de l’Espanyol era clar: cedir la iniciativa a l’Atlètic i esperar una pèrdua per llançar algun contraatac. Els madrilenys, efectivament, han començat tenint més pilota, però durant gairebé mitja hora no han aconseguit fer mal als de Diego Martínez. La falta d’idees i de creativitat del doble pivot plantejat per Simeone, Kondogbia i De Paul, ha permès als blanc-i-blaus defensar-se sense gaires complicacions. 

El guió de partit esperat, però, s’ha torçat al minut 28, quan l’Espanyol s’ha quedat amb deu homes per l’expulsió de Cabrera. Perseguint una pilotada llarga de Reinildo, l’uruguaià ha intentat obstaculitzar amb el cos Morata quan era l’últim home. El punta, força més ràpid, li estava guanyant la carrera en velocitat, cosa que ha obligat el central blanc-i-blau a triar entre perseguir la pilota o bé frenar Morata per donar temps a Lecomte a arribar a la pilota. La maniobra, però, no ha funcionat, i l’àrbitre no s’ho ha pensat dues vegades a l’hora d’ensenyar la vermella a Cabrera. La lentitud de l’uruguaià li ha passat factura a l’hora de córrer enrere amb tants metres al davant. 

Lecomte es doctora contra l'Atlètic

Amb un home menys i una hora de partit pendent, l’Espanyol s’ha vist obligat a recular encara una mica més. L’Atlètic ha iniciat un setge per terra, mar i aire que ha obligat el conjunt blanc-i-blau a fer un descomunal sacrifici defensiu col·lectiu. Els madrilenys, que han anat afegint efectius a l’àrea visitant, han bombardejat sense pietat l’espai aeri espanyolista. L’escenari convidava l’Espanyol a firmar l’empat, perquè el bagatge ofensiu dels de Diego Martínez abans de l’expulsió havia estat anecdòtic, tot just una rematada centrada de Joselu. En el seu retorn al Cívitas Metropolitano, un camp on no va arribar a disputar ni un sol minut el curs passat, Lecomte s’ha encarregat de demostrar amb un gran repertori d’aturades de nivell que mereixia més protagonisme del que li va donar Simeone. El francès s'ha doctorat a l'escenari on més ho necessitava el seu equip. Darrere seu, un cúmul de jugadors que s'han fet un tip d'interceptar, refusar i recuperar pilotes. Defensivament, els de Diego Martínez han fet un partit gairebé perfecte.

L’Espanyol, que no ha deixat de patir en cap moment, ha obrat un miracle en una jugada aïllada: Joselu ha despenjat una bona centrada d’Óscar Gil i Darder ha rematat amb l’ànima per inaugurar el marcador. Les opcions per aferrar-se a Primera passen, principalment, per la producció ofensiva d'aquest parell de jugadors. El gol ha intensificat el nerviosisme d’un Cívitas Metropolitano perplex i incrèdul davant d’un escenari del tot impensable. L’Atlètic, que estava fent de tot per marcar, estava perdent contra un rival en inferioritat numèrica. El Cholo ha començat a afegir arguments ofensius per trencar la resistència numantina de l’Espanyol, que només ha cedit en una rematada de João Félix ajustada al pal. El portuguès, que venia de donar vida al seu equip contra el Cadis, ha donat fe a un Atlètic que, aquest cop, no n’ha tingut prou amb un temps afegit desorbitat per acabar trobant la victòria, com va fer la temporada passada. L’Espanyol, aquesta vegada, ha sabut resistir per endur-se a casa un punt que reforça el seu discurs. 

stats