Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol necessita idees fresques

Uns blanc-i-blaus poc inspirats empaten a Burgos un partit amb molta acció però sense gols (0-0)

2 min
Javi Puado en una acció davant el Burgos.

BarcelonaL'Espanyol inicia la recta final de la competició regular de manera poc convincent. El duel davant el Burgos (0-0) era el primer dels deu partits que decidiran el destí dels blanc-i-blaus. Molts d'ells, contra rivals directes per a l'ascens, com ho era el d'aquesta vesprada de Divendres Sant. Els de Manolo González, però, no es van mostrar contundents en un enfrontament brut marcat per la meteorologia i la falta d'inspiració.

El Burgos va començar el partit amb bon peu, i Fer Niño ja celebrava l'1-0 als tres minuts, però el gol va ser anul·lat per mà del jugador andalús. Joan García i Caro es van desafiar en un duel d'aturades. El porter perico, un cop més, va fer mèrits per continuar sent titular i es va convertir en l'heroi de la nit. El jove ha aprofitat de manera exemplar l'oportunitat que se li va presentar amb la lesió de Pacheco.

El fred semblava congelar un partit aturat que estava sent un vaivé de córners i passades llargues poc fructífer. Quan aconseguien donar continuïtat a les jugades, però, als futbolistes els cremaven les botes i tenien massa pressa per arribar a la porteria rival. Tanmateix, el Burgos estava sent més intens. Cap equip havia marxat d'El Plantío amb tres punts a la butxaca aquesta temporada, i l'Espanyol va sentir el pes del fortí. A la mitja part el marcador continuava buit, però l'ambient estava caldejat pel gol anul·lat, les nombroses faltes i l'expulsió del tècnic local per protestar.

El Burgos va saber combinar millor. Un cop de cap de Fer Niño va impactar al travesser, i un parell de xuts van marxar per sobre de la porteria de Joan García per poc. Per a més inri, va començar a caure un diluvi intens que no augurava res de bo. I així, amb pluja i fred, però sense idees ni gols, va finalitzar la primera de les deu finals de l'Espanyol. Encara n'hi queden nou, i haurà de trobar noves idees per superar-les.

  • Burgos: Caro; Arroyo, Córdoba, Elgezabal, Matos; Álex (Martin, 87'), Atienza (Joni Montiel, 87'), Appin (Grego, 59'), Dani Ojeda (Bermejo, 75'); Fer Niño (Edu Espiau, 76'), Curro. Entrenador: Jon Pérez "Bolo".
  • RCD Espanyol: Joan García; El Hilali, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Jofre (Salvi Sánchez, 65'), Gragera, Keidi Bare (Lazo, 78'), Nico Melamed (Braithwaite, 65'); Pere Milla (Aguado, 65'), Puado (Gastón Valles, 90+2'). Entrenador: Manolo González.
  • Gols: cap.
  • Àrbitre: Adrián Cordero Vega (Comitè Càntabre).
  • Targetes grogues: Keidi Bare (11'), Curro (11'), Fer Niño (39'), Caro (45+2'), Pere Milla (53'), Matos (68'), Gragera (78').
  • Targetes vermelles: Jon Pérez "Bolo" (40').
  • Estadi: El Plantío.
stats