RCD Espanyol
Esports 18/09/2021

L'Espanyol consolida la proposta a l’espera de trobar les victòries

Els blanc-i-blaus busquen al camp del Betis el primer triomf del curs

i
Roger Requena
3 min
Melendo va estrenar titularitat davant l'Atlètic, contra qui va completar un gran partit

L’exigència de la Primera Divisió no permet que l’adaptació a la màxima categoria sigui pausada. L’Espanyol, que encara no coneix la victòria aquesta temporada, no vol sentir a parlar d’urgències després d’un tram inicial de curs on han sigut força millors les sensacions que els resultats. Però la realitat, que en algunes jornades ha sigut cruel amb els blanc-i-blaus, dicta que només sumen 2 dels 12 punts disputats. I el calendari, lluny de donar una treva, fa pujada. 

El conjunt espanyolista visita aquest diumenge (18.30 h, M. LaLiga) un Betis que ve de jugar dijous a l’Europa League, però que té prou plantilla per compaginar amb garanties totes dues competicions. Dimecres l’Espanyol rebrà l’Alabès, i posteriorment s’enfrontarà al Sevilla i al Reial Madrid. Quatre jornades d’alta exigència abans d’arribar a la pròxima aturada per seleccions. El repte, però, ha de motivar més que espantar un Espanyol que ha tornat a Primera per quedar-s’hi, i que ja ha demostrat davant de rivals d’altíssim nivell com el Vila-real o l’Atlètic que té equip per competir amb qualsevol. 

Condicionat per algunes absències -les sancions de Darder i Sergi Gómez, o les lesions de Pedrosa, Puado i David López-, Vicente Moreno ha anat retocant el dibuix i el sistema del seu equip durant aquest tram inicial de Lliga fins a trobar un equilibri entre solidesa defensiva, capacitat combinativa i arguments ofensius que molt probablement hauria de tenir continuïtat. “Ara mateix estem més pendents de fer les coses bé que de mirar la classificació”, va admetre el tècnic de Massanassa a la prèvia del partit al Benito Villamarín. 

Els recursos de les pilotades llargues i el joc vertical s'han demostrat poc efectius i no potencien en absolut les virtuts de l'equip. A l’espera de veure quin rol té Yangel Herrera i de saber si David López segueix sent intocable al mig, el triple pivot associatiu format per Morlanes, Darder i Melendo va reivindicar-se davant del vigent campió com una proposta a tenir molt en compte al llarg d’aquest curs. És, de fet, una triple associació similar a la que ja va guiar l’equip a Europa de la mà de Rubi el 2019 (canviant Morlanes per Roca). “Són tres jugadors de gran nivell que encaixen bé en qualsevol dibuix i filosofia de joc”, va afegir el tècnic, que va reconèixer que dos d’ells, Morlanes i Melendo, van acabar demanant el canvi per problemes físics. Tots dos estrenaven titularitat aquest curs i ho van fer amb bona nota fins que van ser substituïts. L’Espanyol va notar la seva absència al tram final de partit contra l’Atlètic. 

Davant del Betis, un equip que sol tenir més possessió de pilota que no pas el madrileny,  Moreno no va descartar repetir la fórmula. “La proposta de tenir la pilota no té per què no ser vàlida contra ells. La base, la manera de fer, serà la mateixa, més enllà del fet que puguem fer algun canvi de jugador o de posició determinat”, va aclarir el tècnic, que va deixar clar que li dona “més importància” al que planteja el seu equip que a la proposta del rival. Moreno ho té clar: l’Espanyol té arguments per ser protagonista amb independència del rival. Consolidar una proposta és fonamental per poder créixer al llarg del curs. Això sí, sempre que acabi trobant els resultats que garanteixin la seva supervivència. 

El duel amb més catalans de Primera

L’enfrontament d’aquest diumenge serà el duel entre les dues plantilles amb més jugadors catalans de la Primera Divisió. L’Espanyol lidera la llista, amb nou futbolistes (representen el 36% del total de la plantilla del primer equip), seguit de ben a prop pel Betis, que en suma vuit (un 32%) i pel Barça, que en té set (30%). La meitat dels que juguen al conjunt andalús (Bartra, Víctor Ruiz, Tello i Edgar González), van ser formats al planter de l’Espanyol.

stats