RCD Espanyol

L’Espanyol cedeix el liderat al mur més sòlid de Segona

Els blanc-i-blaus pateixen la primera derrota del curs a casa davant d’un sòlid Leganés

2 min
El Leganés s'ha convertit en el primer equip d'aquest curs que assalta l'Stage Front Stadium
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Pacheco; Óscar Gil, Calero (Sergi Gómez, 84’), Cabrera, Brian Oliván (Ramos, 84’); Gragera (Aguado, 62’), Bare, Melamed (Jofre, 73’); Pere Milla (Balde, 62’), Puado i Braithwaite. Entrenador: Luis García.
  • Leganés: Conde; Miramón (Nyom, 81’), Sáenz, Arambarri, Sergio, Franquesa; You, Undabarrena (Chicco, 81’), Portillo; Miguel de la Fuente (Diego, 65’) i Raba (Djohuara, 61’). Entrenador: Borja Jiménez.
  • Gols: 0-1 De la Fuente (48’).
  • Àrbitre: Sesma Espinosa (Comitè de la Rioja).
  • Targetes grogues: Calero (9’), Raba (29’), De la Fuente (61’), Keidi Bare (61’), Franquesa (89’), Chicco (92’).
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: RCDE Stadium, 20.599 espectadors.

L’Espanyol va comprovar, davant del Leganés (0-1) com és d'important tenir una defensa sòlida i impermeable, també a Segona Divisió. Els blanc-i-blaus van perdre el liderat davant del segon classificat, que alhora és l’equip menys golejat de la categoria. No va cedir ocasions un Leganés ben ordenat que, en diversos contraatacs, va gaudir d’oportunitats suficients per marxar de l’Stage Front Stadium amb un marcador més ampli. 

El conjunt madrileny va demostrar per què ha rebut únicament cinc gols en aquest inici de curs. Borja Jiménez va plantejar un sòlid 5-4-1 que va neutralitzar força bé l’arsenal ofensiu d’un Espanyol que amb prou feines va inquietar Conde. Els blanc-i-blaus no van trobar la inspiració individual de cap dels seus talents ni tampoc una proposta coral que fos capaç de desorganitzar un Leganés sempre ben protegit. I això que Luis García va proposar una pressió força elevada en què va instal·lar la defensa al mig del camp. 

L’objectiu era clar: ofegar en camp propi un Leganés que no va tenir pressa per buscar els espais a l’esquena de la defensa local. Els madrilenys van tancar els espais interiors i, sense perdre la compostura, van començar a amenaçar a través d’un De la Fuente que, tot i ser una illa a dalt, va convertir-se en un autèntic malson per a la defensa blanc-i-blava. Abans del descans va fabricar l’arribada més perillosa del primer temps, i que Calero i Oliván van haver de refusar amb el cos dins de l’àrea. A l’inici de la represa, dos ensurts més. En el segon, un contraatac del Leganés va trobar premi. 

Els blanc-i-blaus van intentar reaccionar, posant més llenya al foc, però no va ser fins al tram final que van aconseguir trepitjar una mica l’àrea visitant. Braithwaite va tenir a tocar l’empat en dues rematades de cap consecutives que van exigir dues bones intervencions de Conde, però l’Espanyol, impotent, no va saber fer més mal. El Leganés, el mur més alt de Segona, presenta candidatura a l’ascens. 

stats