Esports 01/12/2021

L’Espanyol acaba demanant l’hora a La Estación (2-3)

Loren Morón marca tres gols contra un Solares que reacciona al tram final

Loren Morón s'ha estrenat com a golejador blanc-i-blau al camp del Solares

L’Espanyol ha hagut de patir més de l’esperat a La Estación, on ha estat a punt de pagar car haver-se relaxat en el tram final (2-3). El conjunt blanc-i-blau havia aconseguit un còmode avantatge de tres gols, tots obra de Loren Morón, però s’ha complicat la vida en l'últim quart d’hora de partit, quan el Solares, amb més fe que futbol, ha escurçat distàncies i s’ha quedat a un gol d’enviar el partit a la pròrroga.

La Estación ha rebut els blanc-i-blaus amb una calorosa benvinguda, un record als desapareguts Mario Canales (exjugador del planter del Solares de 16 anys que va perdre la vida al febrer) i Dani Jarque, però també amb una pluja torrencial que ha provocat que fos una quimera jugar per terra. El cúmul de bassals que s’han acumulat sobre la gespa han igualat les forces i han reduït les diferències entre dos equips separats per quatre categories.

Vicente Moreno ha plantejat un equip farcit de suplents amb només un indiscutible, Sergi Gómez, a l’onze inicial. L’Espanyol ha tingut clar que anar per feina era cabdal per evitar ensurts en una Copa que sempre presenta sorpreses. Mérida, Morlanes, Melamed i Melendo han demostrat dominar a la perfecció una llei bàsica en els camps empantanats: picar les pilotes amb subtilesa. Així han arribat els gols blanc-i-blaus. Tots obra de Loren, que no havia vist porteria en els 208 minuts disputats en Lliga. Els dos primers, entre els minuts 16 i 22. El tercer, després de la represa. Wu Lei hauria tingut el quart, però un bassal ha frustrat l’intent del xinès, que aquest curs segueix negat de cara a porteria.

Els gols han aportat tranquil·litat a un Espanyol que ha viscut força tranquil fins al tram final. Vicente Moreno ha aprofitat el còmode avantatge per donar minuts a joves del planter com Álvaro García o Max Svensson. Els blanc-i-blaus s’han relaxat en excés en el tram final i el Solares ha començat a creure. Primer, Ángel Oslé ha aprofitat una badada defensiva en un córner per rematar tot sol de cap. Poc després, Rober ha posat la por al cos als espanyolistes amb un xut de falta llunyà que ha acabat a l’escaire de la porteria defensada per Joan Garcia, que no ha tingut una estrena gaire lluïda. L’Espanyol ha acabat demanant l’hora, però ha pogut mantenir l’avantatge i disputarà la següent fase de la Copa del Rei.

El Girona visita Puertollano

Menys sort que l'Espanyol han tingut el Cornellà, l'Europa i el Nàstic, que han caigut contra el Talavera (2-0), l'Amorebieta (0-1) i el Linares (0-0 i 6-5 als penals), respectivament. L’últim conjunt català que participarà en aquesta ronda de la Copa és el Girona, que visitarà aquest dijous (20 h, Footters) el Calvo Sotelo Puertollano, club de Castella-la Manxa situat en la zona de descens del grup 5 de la Segona RFEF, el quart esglaó del futbol espanyol.