Barça

Kun Agüero: "Serà un plaer compartir equip amb Leo Messi"

El davanter argentí no pot evitar donar per feta la continuïtat del seu amic al Barça

3 min
Presentació de Kun Sergio Aguero

BarcelonaEl Barça va presentar ahir el primer fitxatge per a la temporada 21/22: Sergio Agüero. Dos dies després de perdre la final de la Champions en el seu últim partit amb el Manchester City, el punta argentí, que dimecres fa 33 anys, firma com a blaugrana per a les dues pròximes campanyes i amb una clàusula de rescissió de 100 milions. Arriba lliure de traspàs perquè no ha renovat amb el vigent campió de la Premier League i s'ha rebaixat el salari per ajustar-se a la crua realitat econòmica del club que presideix Joan Laporta. Juntament amb Eric García, que també aterra lliure del City aquesta setmana i serà presentat aquest dimarts, és el primer moviment de mercat que signa la nova junta directiva culer.

Kun Agüero entrant a la gespa del Camp Nou amb Joan Laporta i Rafael Yuste.

Agüero va arribar a Barcelona dilluns i va passar el reconeixement mèdic abans de signar contracte. Tot i que s'esperava que l'anunci del seu fitxatge s'endarreriria uns dies, fins i tot després de la Copa Amèrica, els esdeveniments es van precipitar i el Kun, per motius d'agenda i viatges transoceànics, va trepitjar el Camp Nou abans que Eric García, que ha hagut d'esperar un dia més. L'ariet argentí torna a la lliga espanyola deu anys després de la seva sortida de l'Atlètic de Madrid i per fi podrà compartir equip amb el seu amic Leo Messi. "Esperem jugar junts. El que passi amb el Leo és cosa seva i del club, però per a mi serà un plaer compartir equip amb ell", va explicar el Kun sobre el 10. És a dir, es va esforçar per no explicar massa res en relació al seu compatriota, però no va poder evitar donar per feta la seva continuïtat.

El Kun, que després de fer els tocs en un Camp Nou buit va ser rebut a l'Auditori 1899 amb Por una cabeza de Carlos Gardel, espera "fer una bona pretemporada" i donar sentit a les bones sensacions que ha tingut un cop ha deixat enrere els problemes al genoll que li han fet la guitza al seu últim curs al City, en què Pep Guardiola no l'ha fet servir tant com hauria desitjat. Precisament, el davanter va explicar que l'entrenador de Santpedor li deia que "anava al millor club del món", en referència al Barça.

"Els contactes que tenim amb Koeman van bé"

Agüero arriba al Barça en davallada física i amb poques coses per demostrar. Però, alhora, té l'aval d'una dècada sencera liderant l'atac del City (184 gols a la Premier en deu temporades) i encarnarà un suport al vestidor per a Messi. I és que, després de gaudir, durant tota la seva carrera com a culer, dels consells de Milito, Pinto o Mascherano, el 10 va perdre l'estiu passat la companyia inseparable de Suárez. Serà complicat que el Kun repeteixi els números de l'uruguaià al Camp Nou per una mera qüestió de temps, però ningú li podrà discutir el seu olfacte. Ve per sumar a una plantilla que enguany ha tingut en Martin Braithwaite el seu únic davanter centre natural. I, atenció, perquè el seu fitxatge no té per què inhabilitar l'arribada de Memphis Depay, un altre atacant que arribaria a cost zero.

Malgrat l'estreta vinculació d'Agüero amb Messi, el president Laporta va voler deixar clar que l'ex del City arriba al Camp Nou "perquè ha sigut un jugador sempre molt desitjat al Barça per la seva capacitat golejadora i per la seva efectivitat". "Ens posa a tots molt", va dir fent broma, cosa que va fer riure els assistents a l'acte.

El mandatari blaugrana, que va agrair a tots els departaments del club la celeritat per presentar el nou fitxatge amb el temps just, també va haver de respondre sobre el futur de Ronald Koeman, amb el qual el Kun va dir que encara no ha parlat. En relació al tècnic neerlandès, Laporta va reconèixer que hi té "contactes" i ha va sorprendre amb un missatge que apuntaria a la seva continuïtat a la banqueta: "Volem unificar criteris i els contactes estan anant bé. Té un any més de contracte en vigor i el volem respectar, però havíem de reflexionar".

Per tant, amb les paraules i els esdeveniments a la mà, el "nou cicle" que va avançar Laporta després de perdre la Lliga de moment comença amb un ariet veterà que volia retrobar-se amb Messi i, d'altra banda, podria mantenir Koeman, un entrenador amb poc crèdit a la junta però que té una indemnització desorbitada en cas de rescissió unilateral de contracte.

stats