CURSES DE MUNTANYA
Esports 29/07/2018

Kilian Jornet guanya amb rècord la Skyrace Comapedrosa

En la categoria femenina, Laura Orgué ha acabat segona

Ara
2 min
Kilian Jornet guanya la Skyrace Comapedrosa

BarcelonaDesprés d'establir una nova marca de velocitat a la Bob Graham Round i de guanyar al Marathon du Mont-Blanc, Kilian Jornet ha obtingut també la victòria amb rècord a la Skyrace Comapedrosa, a Andorra, amb un temps de 2:33:17. Han completat el podi el suís Pascal Egli (2:36:29) i el suec Petter Engdahl (2:39:12). La cursa, de 21 km i 2300 m de desnivell positiu, curta però exigent, li ha servit a Jornet per comprovar que la cama segueix responent bé després de la lesió.

Des de la sortida a Arcalís Jornet s'ha col·locat en el grup capdavanter, en una cursa dura, de molt nivell i molt lluitada des del començament juntament amb Engdahl, Egli i Wild fins al refugi del Pla de l'Estany (10,5 km). A partir d'allí ha canviat de ritme en la segona pujada de 2 km amb 1000 m de desnivell positiu cap al cim del Comapedrosa (2.942 m), el punt més alt de la cursa, i ha reservat forces per a la baixada de més de 8 km, que al corredor de la Cerdanya li servia per provar una vegada més com responia la cama de la lesió. "Cada vegada em trobo més bé de la lesió, no he tingut cap molèstia a la baixada, que era llarga, i posava a prova la cama", ha assegurat Jornet.

Jornet s'ha endut el rècord d'una carrera que forma part del circuit de les Skyrunner World Series i que el 2007, amb només 20 anys, ja el va veure guanyar la seva primera Copa del Món. "Aquí m'hi sento com a casa, tenia ganes de tornar, és una carrera amb molt nivell, una gran festa", ha dit Jornet quan ha acabat.

En la categoria femenina, el nivell de la línia de sortida també era d'infart. Finalment la sueca Lina El Kott ha sigut la guanyadora (3:03:07), seguida de la catalana Laura Orgué (3:06:54) i de la sueca Sanna El Kott (3:11:53).

stats