Esports 15/05/2016

El Kampong es proclama campió d'Europa després de vèncer l'Amsterdam (0-2)

L'Atlètic Terrassa ha finalitzat quart en caure davant del Harvestehuder alemany en un partit polèmic (2-3)

Roger Requena
El Kampong ha repetit el títol d'EHL assolit el 2014

BarcelonaEl Kampong de Ramon Alegre s'ha coronat com a campió de l'EHL, la Copa d'Europa d'hoquei herba, després de derrotar a la final contra l'Amsterdam de Santi Freixa (0-2). En un partit que ha dominat l'Amsterdam, el Kampong ha imposat la mateixa efectivitat que va demostrar contra l'Atlètic a les semifinals per acabar alçant el primer títol continental de la seva història. L'Atlètic, per la seva banda, s'ha quedat sense medalla en caure en el partit pel tercer i quart lloc contra el Harvestehuder (2-3) en un duel polèmic.

La final ha tingut un clar dominador al llarg de tot el partit, un Amsterdam superior en el joc, però erràtic dins de l'àrea en les ocasions generades i els penals provocats. Ho ha aprofitat el Kampong, que ha tornat a demostrar que és un conjunt sòlid al que no li pesa cedir la iniciativa. Amb un joc molt vertical, ha sorprès al seu rival amb una passada des del mig del camp que ha habilitat Caspers, que no ha perdonat dins de l'àrea i ha establert el 0-1 (35').

La reacció de l'Amsterdam no s'ha fet esperar, però tot i l'augment de les ocasions generades mai han aconseguit batre la porteria dels seus compatriotes. I això que ha disposat d'arribades clares, com un parell de penals que han estat salvats a la mateixa línia per un defensor sota pals. El porter del Kampong també ha tingut un partit molt destacat.

Ramon Alegre (Harvestehuder) i Santi Freixa (Amsterdam) parlen durant la final de l'EHL

L'Amsterdam ha apurat les seves opcions buscant un gol a la desesperada amb Santi Freixa com a referència, i fins i tot substituint el porter per un jugador de camp, però l'únic que ha aconseguit és acabar encaixant el segon en una nova jugada del Kampong que portava minuts procurant deixar que passés el temps.

L'Atlètic no troba premi als mèrits

Poc a veure ha tingut la final amb el partit pel tercer i quart lloc, on tant l'Atlètic com el Harvestehuder han anat a pel partit des del primer moment. Els alemanys s'han avançat als 19 segons de joc, però els vallesans han reaccionat amb una diana de penal de Marc Sallès.

La igualtat en el marcador s'ha mantingut fins ben començada la segona part, quan el Harvestehuder ha ampliat distàncies amb dos gols. El primer, de penal 'strocke'. El segon, a través d'un xut dins de l'àrea. L'Atlètic, tot i tenir el rellotge en contra, ha lluitat i generat suficient perill per, almenys, arribar viu al partit. A falta de cinc minuts, li ha estat anul·lat un gol de forma rigorosa per possible joc perillós.

"Hi ha hagut alguna decisió que no he acabat d'entendre. És el primer cop, en un partit internacional, que anul·len un gol que havien donat per una pilota aixecada", ha lamentat el tècnic Roger Pallarols, que no s'explicava la decisió arbitral. "Han anul·lat un gol que era absolutament legal, fins i tot els alemanys ho reconeixien", ha afegit l'entrenador, que tot i això no ha justificat la derrota per la controvèrsia arbitral.

Minuts abans, els àrbitres havien concedit el tercer gol dels alemanys en un xut elevat amb força gent dins de l'àrea. La diferència de criteri ha acabat perjudicant als vallesans, que han acabat escurçant distàncies en l'última jugada del partit. Allà, també hi ha hagut polèmica, ja que els àrbitres no han aturat el temps tot i estar aturat el joc per un penal, impedint així l'Atlètic a tenir cap possibilitat d'empatar després del 2-3, un gol de la consolació que ha resultat final.

"Hem fet un pas més per ser al play-off de la lliga, aquests partits ens ajudaran per seguir creixent i aprendre a competir, sobretot pels joves", ha assegurat un Ignasi Guerrero satisfet pel treball dels seus companys. "Han estat dos dies increïbles, com els del KO16 disputat a Amsterdam", ha reconegut el veterà jugador, agraint el suport de l'afició.

"Ha estat una reivindicació de l'Atlètic, un equip que ha acudit amb 18 jugadors formats al planter", ha defensat el Pallarols, que s'acomiadarà a final de curs amb el sabor amarg del quart lloc europeu. L'entrenador, però, s'ha mostrat orgullós del treball del seu conjunt. "Podem estar orgullosos de ser aquí, altres equips amb molta més planificació no hi han pogut ser. Ens ha faltat una mica d'encert, però no puc retreure res als jugadors, hem posat la pedra per lluitar per la lliga fins al final", ha explicat.