Futbol Femení
Esports 13/10/2012

Jornada estratègica per agafar impuls per als quatre catalans de la Primera Divisió femenina

Els quatre partits són contra rivals que ocupen la zona baixa de la classificació: Collerenc-Espanyol (11.30h), Prainsa Saragossa-Sant Gabriel (12h), Barça-València (12h) i Llevant Les Planes-Olivenza (12.30h)

Natalia Arroyo
2 min
Alba Pomares controla una pilota davant la defensa d'Ana Borges, durant un Espanyol-Prainsa

BarcelonaEn la que probablement sigui la Primera Divisió femenina més igualada dels últims anys, és difícil preveure cap partit fàcil. A priori, però, i mirant la classificació, la sisena jornada és assequible per als quatre equips catalans. Tots ells s'enfrontaran a rivals que ocupen la zona baixa de la classificació, en una ocasió ideal per enfortir les seves posicions a la zona alta de la taula.

El partit més complicat li espera al Sant Gabriel, que visitarà el camp del Prainsa Saragossa (12.00 hores), un conjunt molt més consistent del que insinua la seva 14a posició. Les aragoneses han començat el campionat amb un calendari duríssim (han jugat a casa del Llevant i l'Espanyol i han rebut l'Athletic i el Rayo) que les va deixar sense puntuar quatre setmanes seguides. En l'última jornada, però, van derrotar 1-3 el Llanos de Olivenza i van sortir de la zona de descens. Les aspiracions de les catalanes, però, és consolidar la seva posició de Copa de la Reina.

L'altre desplaçament català enviarà l'Espanyol a Mallorca, per enfrontar-se al Collerenc, 12è classificat, al Coll d'en Rabassa (11.30 hores). Les noies de Luis Carrión no tenen bon record de les seves últimes visites al feu balear, on han encaixat dos empats en les últimes dues temporades (2-2 i 3-3). En l'últim partit, a més, Willy es va lesionar de gravetat al genoll.

A casa, el Barça rebrà el València (12.00 hores) a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. Les blaugranes són conscients que l'últim empat davant l'Atlètic de Madrid les ha deixat sense marge d'error i confien en l'efecte del seu camp per tornar a recuperar les bones sensacions. El 7-1 al Sant Gabriel de fa quinze dies és el camí a seguir per a les de Xavi Llorens. L'equip xe, tot i ocupar la 10a posició, és un conjunt molt sòlid que aquest any ja ha posat en problemes el Cajasol Trigueros, el Sant Gabriel o l'Atlètic de Madrid.

Tancarà la jornada el Llevant Les Planes amb el seu partit contra el Llanos de Olivenza (12.30 hores) al Municipal Les Planes. Les noies d'Albert Sánchez tornaran a presentar candidatura a ocupar places de Copa de la Reina contra un dels equips amb qui s'ha de jugar la permanència, l'objectiu que es segueix marcant l'entitat tot i els bons resultats del començament. Les extremenyes, 13es, han sumat els seus únics tres punts en la seva última jornada a domicili, al camp del Lagunak a Pamplona (0-3).

La resta de partits de la jornada són:

Sevilla - Rayo Vallecano (11.30h)

Lagunak - Atlètic de Madrid (12.00h)

Llevant - Athletic (12.00h)

Reial Societat - Sporting de Huelva (12.00h)

stats