Barça
Esports 01/07/2015

Botemanía patrocinaria la samarreta d'entrenament del Barça si Jordi Farré guanya les eleccions

L'empresa de software britànica aportaria uns 40 milions d'euros per temporada per aparèixer a la samarreta d'entrenament

Roger Requena
3 min
Jordi Farré

BarcelonaBotemanía serà el patrocinador de la samarreta d'entrenament i de les seccions Barça si el 18 de juliol la candidatura 'Som gent normal' és la més votada. Jordi Farré així ho ha anunciat aquest dimecres, en l'acte de presentació del seu programa econòmic. "És un acord que portarem a l'Assemblea, els explicarem el contracte, i els compromisaris seran els que decideixin", ha exposat.

L'empresa britànica de software aportaria uns 40 milions d'euros anuals a canvi del patrocini de la samarreta. "És una multinacional britànica amb una filial espanyola. A nivell mundial tenen moltes marques, i podrien interactuar amb tots els nostres usuaris a la xarxa", ha anunciat, en referència al preacord signat. "A banda del patrocini a la samarreta, hi ha un projecte a la xarxa social amb ells", ha comentat, acceptant que si alguna altra candidatura els ofereix la totalitat d'aquest projecte, no tindria inconvenient en permetre-ho. Depenent del país, ha comentat, el nom de l'empresa podria variar. "Botemanía és la filial que opera aquí Espanya, però en altres països podrien utilitzar marques diferents. Totes elles, però, estarien subjectes al compliment de la legislació d'aquí. El Barça sempre tindrà l'última paraula".

"El joc està permès i està acceptat. Tots, en algun moment, hem jugat, és part d'aquesta societat, i no hi ha cap problema. Un tema important és que aquesta empresa no té apostes esportives", ha puntualitzat Farré, que ha refusat que les apostes puguin generar un debat ètic similar al que ha provocat el patrocini de Qatar.

L'acord, segons Farré, "tindria uns bonus segons l'interacció que estableixin amb els usuaris". La carta d'intencions amb l'empresa, no contempla canviar el nom de les seccions. "No es tocarà el nom, si nosaltres som elegits, les seccions es diran Barça".

Catalunya, a la samarreta del primer equip

El nom que lluiria a la samarreta del primer equip, per altra banda, "seria el d'algunes institucions públiques o privades que treballen per Catalunya", segons ha dit Farré, que ha assegurat que "obtindríem una quantitat molt important per aquest patrocini. El millor ambaixador que pot tenir Catalunya és el Barça".

Canviar el nom de l'estadi

"Estaríem disposats a canviar el nom de l’estadi, i que la reforma la pagui una marca comercial. Si pel cognom paguen 200 milions, pensem que pel nom sencer podríem obtenir-ne 350 o 400", ha anunciat Farré, que ha comentat que actualment, "el Barça no es pot gastar 600 milions en l'Espai Barça, nosaltres creiem que, avui, en podríem gastar 350 com a molt".

L'expedient de la UEFA

Farrá també s'ha mostrat crític cap a la decisió de la UEFA d'obrir un expedient sancionador al Barça per l'exhibició d'estelades i la proclama de càntics independentistes. "Li recordaria a la UEFA el que es fa en altres camps europeus de països com Grècia o Anglaterra. Vam ensenyar el símbol que ens representa, i que és d'un moment històric pel país, no són esvàstiques", ha advertit, a l'hora que ha dirigit un missatge perquè el màxim organisme europeu de clubs posi el focus en el que passi en altres estadis: "Que vigilin expressions antisemites i nazis d'alguns camps d'Europa i d'Espanya".

Les decisions de la Junta Gestora

"No entenc alguns moviments, com la designació de Gerard López com a tècnic del filial", ha comentat Farré, que s'ha mostrat escèptic sobre altres operacions com les negociacions sobre Pogba.

Quotes congelades

El precandidat també ha explicat que sota el seu mandat, les quotes dels socis "no pujaran, ja que entenem que no hem de fer pagar més als abonats i socis. Hem de buscar altres models de finançament".

stats