Futbol - La Lliga

João Félix demana quedar-se: els apunts en calent del Cadis-Barça

Un Barça amb fins a vuit canvis en l'onze respecte a l'últim partit contra el PSG fa els deures a Cadis

2 min
João Félix ha marcat un gran gol contra el Cadis

BarcelonaEl partit a Cadis suposava una pedra a la sabata enmig de l'eliminatòria contra el PSG, i el Barça, amb fins a vuit canvis en l'onze respecte a l'últim partit, es va limitar a resoldre el tràmit (0-1). A continuació, quatre apunts d'un triomf contra el Cadis que permet ampliar a cinc punts el coixí respecte al Girona a la segona posició.

Vitor Roque segueix estant de pega. Vitor Roque vivia al Nuevo Mirandilla la seva segona titularitat en tretze partits. Al brasiler no se li poden recriminar les ganes que hi posa –només faltaria, té 18 anys i viu al Barça la seva primera experiència a Europa–, però costen d'entendre les presses de Deco –Xavi no en tenia tantes– per fer-lo venir al gener. Contra un Cadis molt defensiu no ho tenia fàcil, però la seva aportació, de nou, va ser decebedora: 15 intervencions en 60 minuts i tres passades (de quatre intents). Els 60 milions que ha costat entre fixos i variables seran una bona creu per a ell.

Així sí, João Félix. Qui va aprofitar la seva oportunitat a Cadis va ser João Félix. A banda d'obrir la llauna amb un gol que, un cop més, va recordar tot el talent que té a les cames, el portuguès va deixar més pinzellades de gran nivell. Al primer temps va servir una centrada preciosa que Roberto, intel·ligent, va cedir per a un Fermín que per ben poc no marca gol. A la segona meitat, conducció amb trepitjadeta marca de la casa per acabar cedint una passada de gol que Ferran no va aprofitar. En total, Félix ja ha igualat al Barça el seu sostre en quatre temporades a l'Atlètic de Madrid: són 16 participacions en els gols del Barça, amb 10 dianes i sis assistències.

https://www.ara.cat/esports/barca/barca-viu-moment-dolc-no-vol-baixar-nuvol-s-instal-lat-0-1_1_4997553.html

El VAR també hauria d'intervenir en accions així. El gol de João Félix va tenir uns petits instants de polèmica. Iza, defensor del Cadis, impacta amb el jugador portuguès mentre aquest fa la seva rematada acrobàtica. No hi ha res, però absolutament res punible en l'acció de la diana decisiva de Félix, però Iza es deixa caure a terra i fa teatre tapant-se la cara amb les mans, com si l'haguessin picat en aquesta part del cos. El VAR també hauria d'entrar a sancionar, almenys amb una targeta groga, aquestes accions de trilerisme penós.

Un onze amb quatre catalans. Les esmentades rotacions també van permetre veure a Cadis un fet poc habitual aquesta temporada al Barça: l'equip jugant amb quatre catalans d'inici. Van ser Pau Cubarsí, Hèctor Fort, Oriol Romeu i Sergi Roberto. Si hi sumem els jugadors que han nascut en territoris de parla catalana s'hi podria afegir Ferran, nascut a Foios, un poblet a tocar de València, i que amb el seu entorn més directe s'expressa en valencià. Altres futbolistes, com Ter Stegen o Fermín, tot i no tenir el català com a llengua materna, han fet esforços per aprendre'l.

stats