Hoquei patins
Esports 13/03/2012

L'expresident del Reus, investigat per un possible frau de 150.000 euros amb la Visa Or del club

Els responsables judicials busquen justificació per a pagaments a grans magatzems, restaurants i diverses entrades de diners a sucursals bancàries

Efe
2 min
Sabater, investigat

ReusLa Fiscalia de Tarragona investiga l'expresident del Reus Deportiu Joan Sabater per un presumpte ús irregular de la targeta Visa Or del club, amb la qual va efectuar pagaments per valor de 150.000 euros, segons fonts judicials. Segons aquestes mateixes fonts, Sabater va tenir despeses per aquesta quantitat, sense justificar, entre els anys 2005 i 2011, quan va carregar a la targeta del club compres a grans magatzems, factures en restaurants i retirades de diners a sucursals bancàries.

La Fiscalia investiga aquests fets després que un col·laborador de Sabater, Jaume Martínez, presentés una denúncia judicial per saber com havia finançat la seva campanya l'actual presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, que es va imposar a Sabater en els comicis del novembre passat.

Balsells va declarar el 3 de febrer passat davant la Fiscalia sobre aquestes despeses suposadament irregulars de Sabater i l'actual junta directiva ha assegurat que "col·laborarà en tot allò que pugui reclamar la Fiscalia durant aquesta investigació i acatarà en tot moment les decisions judicials".

L'actual vicepresident i responsable de l'àrea jurídica del Reus Deportiu, Pere Rubio, ha defensat que la seva campanya es va finançar legalment i amb els seus propis recursos, i ha lamentat que aquesta denúncia que va presentar Martínez, i que se li ha tornat en contra, només pretengués "crear sospites" sobre l'actual equip directiu.

Segons Rubio, la intenció de l'actual junta és presentar el resultat de l'auditoria que s'està elaborant aquests dies d'aquí a unes setmanes en una assemblea extraordinària i que els socis determinin si cal denunciar judicialment l'actuació de Joan Sabater.

D'una altra banda, la Fiscalia investiga també si Sabater va signar una opció de venda sobre el pavelló de bàsquet del Reus Deportiu amb l'empresari Gabriel Nicolau, de la constructora Alnimar, que va ser patrocinadora de l'equip d'hoquei sobre patins de l'entitat.

Segons publica aquest dimarts el 'Diari de Tarragona', la Fiscalia va preguntar a la presidenta, Mònica Balsells, el dia que va acudir a declarar per un contracte de l'any 2007 per 7,5 milions amb Alnimar, i per un xec d'1,2 milions que, segons el club, no hauria entrat en la seva caixa

stats