Esports 03/08/2021

Joan Cardona aconsegueix la primera medalla olímpica balear a Tòquio

L'or ha estat per al britànic Gilles Scott i la plata ha estat per l'hongarès Zsombor Berecz

ARA Balears
1 min
Joan Cardona en els Jocs Olímpics de Tòquio.

PalmaJoan Cardona, el regatista menorquí de 23 anys del Real Club Nàutic de Palma, ha aconseguit la primera medalla olímpica balear a Tòquio després d'aconseguir el bronze a la categoria Finn de vela. Cardona, en la seva estrena en uns Jocs Olímpics, iniciava la Medal Race en una tercera posició provisional i un quart lloc li assegurava medalla.

Tot i això, el menorquí ha patit molt després d'una mala sortida i fins als darrers metres no estava clar que acabàs pujant al podi olímpic. La medalla d'or ha estat pel britànic Gilles Scott, que va controlar en tot moment la regata per evitar sorpreses, mentre que la plata ha estat per l'hongarès Zsombor Berecz.

Després de celebrar la fita amb el seu equip, Cardona ha fet les seves primeres declaracions i ha assegurat que "el bronze té gust d'or". A més, ha volgut dedicar la medalla al seu equip, que l'ha "ajudat a arribar fins aquí", i a tota la seva família, que ha seguit la regata des del Club Nàutic de Palma.

Cal recordar que Cardona va arribar a Tòquio després de proclamar-se subcampió del món a Oporto i d'aconseguir el bronze a l'Europeu 2020 que es va fer a Polònia.

stats