VÒLEI
Esports 25/08/2018

Jaume Febrer: “Entrenar el Manacor a la Superlliga és el repte més gran que he afrontat mai”

Entrenador del Club Voleibol Manacor

Toni Crespí
3 min
Jaume Febrer: “Entrenar el Manacor a la Superlliga és el repte més gran que he afrontat mai”

PalmaJaume Febrer (Manacor, 1988) prestarà de nou els seus serveis com a entrenador del CV Manacor. Després d’aconseguir l’ascens la temporada passada, enguany l’equip competirà a la màxima categoria del voleibol espanyol per primera vegada en la història del club. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esportiva a Barcelona, Jaume Febrer té un palmarès esportiu de primer nivell. A més, es produeix un fet molt poc comú a l’esport d’elit: el tècnic manacorí serà un dels pocs entrenadors del país que dirigirà l’equip de la seva terra natal, motiu pel qual se sent especialment orgullós i, a la vegada, amb molta responsabilitat.

A què es deu l’èxit de l’ascens històric de la temporada passada?

És un cúmul de circumstàncies, però en gran part és pel gran treball que ha realitzat l’entitat en els darrers anys. També ha estat fonamental la fusió de grans jugadors formats a Manacor amb l’arribada al club d’altres jugadors de tota l’illa. Aquests dos fets, juntament amb el suport de la nostra afició, han fet possible que el pavelló de Na Capellera sigui un autèntic fortí.

Com afronta el club la primera temporada de la seva història a la Superlliga?

El club està entusiasmat per poder competir a la màxima categoria del voleibol espanyol. Ho afrontam amb molt de respecte. És un salt molt gran i estam fent molta feina per poder estar a l’altura de la competició.

I vós, personalment, com afrontau el pròxim any?

Només puc afirmar que estic davant del repte més gran que he afrontat mai. Estic disposat a treballar de valent per assolir els objectius. Haurem de compensar els nostres punts febles amb molt d’esforç i sacrifici.

Què suposa per a un manacorí com vós entrenar l’equip del seu poble a la màxima categoria?

Sempre he dit que per a mi és un orgull. Com a manacorí i persona que s’ha format esportivament al club, poder dirigir a l’equip del meu poble a la Superlliga és més que un repte. Em sent amb una gran responsabilitat, ja que les expectatives que s’han creat al poble són bastant altes. El que sí que puc assegurar és que a ganes, il·lusió i feina no ens guanyarà ningú.

Què us diu la gent del poble?

La gent de Manacor vol veure voleibol ja. El poble té ganes de saber com s’està confeccionant la plantilla, quins reforços vindran, quins jugadors renoven o on es poden fer socis. La frase que més em repeteixen quan em veuen pels carrers del poble és: “Quin gust que passarem enguany!”.

Quin és l’objectiu que us marcau per a la temporada vinent?

Sent realistes i sabent que acabam d’aconseguir dos ascensos consecutius, l’objectiu està més que clar: assolir la permanència tan aviat com es pugui. Dit això, l’equip no es conforma amb fites petites. Volem ser un conjunt competitiu cada jornada de lliga. Ens prepararem per competir contra qualsevol rival amb la màxima humilitat i respecte a tots els equips.

Com va la planificació de la plantilla?

És un tema difícil. El mercat és limitat per a nosaltres, ja que som uns nouvinguts i sense experiència a la categoria. No tenim un pressupost elevat com sí que tenen molts dels rivals als quals ens tocarà enfrontar-nos. Tot i això, estic convençut que les incorporacions que hem fet i les que encara falten per arribar ens ajudaran a fer el salt de qualitat necessari per afrontar la temporada i faran que els jugadors que ja teníem entrenin amb més qualitat. L’afició gaudirà amb la nostra entrega i sacrifici a cada partit. Estam esgotant fins el darrer dia de mercat per tancar la plantilla, a l’espera d’alguna incorporació que augmenti el nivell de l’equip.

Teniu ja definida la pretemporada?

Els entrenaments els començarem dia 3 de setembre. Esperam poder comptar amb tots els integrants de la plantilla. Pel que fa a la planificació de la pretemporada, està previst que disputem sis partits amistosos (els rivals encara estan per confirmar) per anar fent proves tàctiques i veure com evoluciona l’equip amb vista al començament de lliga.

Quina importància té l’afició de Na Capellera en els èxits de l’equip? Què li demanau a l’afició per a la pròxima temporada?

Té moltíssima importància. La nostra afició és com un jugador més. La gent del poble ens ha empès fins a la Superlliga gràcies al fantàstic ambient que dissabte sí i dissabte també es genera al nostre pavelló. De fet, el nostre principal objectiu és que la gent gaudeixi cada vegada més amb el joc de l’equip i se senti orgullosa de nosaltres. A l’afició manacorina no li puc reclamar res. Són ells els que ens han d’exigir. Nosaltres jugam per a ells. Només els demanaré una cosa, que demostrin que són la millor afició de la lliga de l’única manera que ho saben fer, animant l’equip perquè Na Capellera retroni en cada partit que disputem!

stats