Esports 30/06/2016

Ion Ansotegi, experiència per a la defensa del Mallorca

El central provinent de l'Eibar es converteix en el tercer reforç de cara a la temporada 2016-17

Ara Balears
1 min
Marco Ruben, del Vila-real, intenta rematar davant Demidov i Ansotegi, de la Reial Societat

PalmaDesprés del migcampista Juan Domínguez i del central Antonio Raillo, el Mallorca ha fet pública la tercera incorporació de cara a la temporada 2016-17: el central basc Ion Ansotegi. Ansotegi, que arriba a l'illa amb la carta de llibertat sota el braç després de no exercir una clàusula de renovació amb l'Eibar, és la segona peça defensiva que arriba i una garantia d'experiència.

El jugador, nascut al municipi biscaí de Berriatua l'any 1982 i que el proper 13 de juliol complirà 34 anys, ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva carrera esportiva a la Reial Societat, club on va arribar l'estiu de 2003. Tot i això, sap el que és el patiment intrínsec a la Lliga Adelante.

Ansotegi formava part de l'equip donostiarra que la temporada 2006-07 va descendir a Segona. Dues temporades més tard, la 2009-10, també era al planter que va aconseguir tornar a la màxima categoria.

Format al planter de l'Eibar, on va militar dels 12 als 19 anys, Ansotegi és hereu de la tradició futbolística basca. La seva corpulència (1,92 cm) el converteix en una garantia en el joc aeri, i la seva gran capacitat física li facilita incorporar-se a les rematades en les pilotes aturades, a més del caràcter que tenen els futbolistes del nord.

En la seva carrera ha aconseguit marcar 12 dianes com a professional. En el mercat d'hivern de la temporada passada, va rescindir el contracte que el vinculava a la Reial per signar per l'Eibar. Una vegada aconseguit l'objectiu de la permanència i després de no haver arribat a un acord per renovar, Ansotegi desembarca a Son Moix com el tercer reforç del Mallorca de Robert Sarver.

stats