FUTBOL
Esports 29/11/2020

Investiguen el metge de Maradona per homicidi imprudent

"Sé què vaig fer i com vaig fer-ho. No hi ha errors", declara l'especialista Leopoldo Luque

Gonzalo Romero
2 min
Homenatge a Maradona en el barri de San Telmo, Argentina

BarcelonaLa Justícia de San Isidro, a l'Argentina, ha imputat el doctor de capçalera de Diego Armando Maradona, Leopoldo Luque, en la investigació de la seva mort per presumpte homicidi imprudent. Segons va avançar la cadena argentina Todo Noticias (TN), l'organisme públic creu que hi podria haver hagut un cas de negligència mèdica arran de les declaracions oficials de les filles de l'exfutbolista, Giannina, Dalma i Jana, que haurien posat en dubte les actuacions de l'especialista durant les últimes setmanes.

El focus se centra en el grau d'atenció de Luque al seu pacient i en saber si hi havia una autorització hospitalària perquè abandonés la clínica on va ser operat d'un hematoma subdural. Els psiquiatres que s'encarregaven de l'atenció a Maradona havien sol·licitat que estigués acompanyat en tot moment per especialistes, i van arribar a recalcar que havien de ser infermers, preferentment homes, amb disponibilitat a temps complet i especialitzats en problemàtica de consum de substàncies.

Luque va comentar hores després que "no va haver-hi errors". "Sé què vaig fer i com vaig fer-ho. He obert les portes de casa per donar tota la informació que necessitaven. Tenen el que m'han demanat. Jo vaig fer-ho el millor que vaig poder. No va existir una errada mèdica. Maradona va tenir un atac cardíac, és el més comú del món que les coses acabin així. És un fet que podia passar", va dir el doctor en unes declaracions improvisades als mitjans locals.

Escorcoll per buscar proves

La policia va escorcollar ahir al matí el seu domicili i el seu centre mèdic, ubicat a la capital federal, al barri de Belgrano, per buscar proves, amb la sospita que no es van complir els criteris sanitaris. TN afirma que els cossos de seguretat van requisar telèfons mòbils, ordinadors i documentació de la història clínica de l'esportista argentí i "informació relacionada amb el seu tractament per poder determinar si hi va haver una possible negligència".

La Fiscalia General de San Isidro, amb el fiscal John Broyad com a responsable del procés, va informar en un comunicat que "els escorcolls van ser prèviament autoritzats pel jutge" i que es van ordenar a partir de "les proves que s'han anat recollint en la causa". L'escrit assegura que dissabte "van seguir les tasques d'investigació amb el recull de proves i la presa d'algunes declaracions testimonials a familiars directes de la víctima".

stats