Bàsquet - Lliga Endesa

Qui són i per a qui treballen els recol·lectors fantasma de dades?: l'Instant Replay de l'ARA

Un dels grans negocis de l'esport actual són les apostes en viu

2 min
Un operari introduint dades durant el partit del Barça

BarcelonaUn dels grans negocis de l'esport actual són les apostes en viu, mentre els partits s'estan disputant. Aquesta tendència ha provocat que les zones de premsa dels pavellons s'omplin de recol·lectors d'estadístiques, que van introduint totes les accions del joc al seu telèfon mòbil. ¿No se'n refien del live oficial? Algunes vegades el preu que les competicions demanen per fer servir les seves dades oficials és car i d'altres hi ha qui prefereix tenir personal propi per anar més de pressa i evitar que els usuaris puguin apostar sobre segur traient partit d'alguna incidència tècnica que endarrereixi l'actualització de les estadístiques.

Nico Laprovittola durant el partit contra el Surne Bilbao Basket.

L'estadística que et farà explotar el cap

El Barça de Sarunas Jasikevicius dissenyava la primera jugada de cada partit per a Nikola Mirotic. El de Roger Grimau intenta generar-li un tir a Nico Laprovittola. Dels sis partits de la Lliga Endesa, cinc han començat amb un intent de llançament o una cistella anotada de l'argentí. Si ho saben els lectors de l'ARA, també ho saben els rivals, però evitar-ho no sempre és tan senzill. Com contra el Zunder Palència o el MoraBanc Andorra, el partit contra el Surne Bilbao Basket va començar amb un triple anotat de Lapro. L'equip blaugrana arribarà al clàssic amb ratxa de victòries (91-82).

Retorn amarg de Pedro Martínez a València

El Baxi Manresa no va poder donar la sorpresa a la pista del València Basket (84-79). L'aportació de Brandon Taylor i Travante Williams no va ser suficient per trencar una malastrugança que ja fa 15 anys que dura. L'equip bagenc no guanya a la Fonteta des del 2008. Després de començar la temporada amb tres victòries consecutives, el Bàsquet Girona ha enllaçat ara tres derrotes. L'equip català va perdre dissabte a la pista del Monbus Obradoiro (85-79). El domini en el rebot va ser insuficient per gestionar un avantatge de set punts. El club ja ultima fitxatges.

Stan Okoye superant lka, defensa del Joventut.

Una nova tendència castiga el Joventut

El Joventut Badalona no roda fi en aquest inici de temporada. La Penya va perdre contra un engrescador MoraBanc Andorra, que va anotar 94 punts al Palau Olímpic (84-94). "Si ens fan més de 90 punts no és que estigui content, però hem d'entendre que el ritme de joc ha canviat. Tothom fa 90 punts. Això no vol dir que estiguem contents. Hem defensat molt malament els seus jugadors exteriors i ells han sabut trobar els seus tiradors. Si cada dia ens fan 90 punts serà molt difícil guanyar. Ho estem intentant millorar, però ens està costant", va analitzar Carles Duran.

stats