Esports 28/03/2018

Atlètic i Polo busquen un bitllet per a l'EHL a Rotterdam

L'Egara, eliminat per la nova normativa dels gols, serà un dels grans absents del KO16

Roger Requena
3 min
L'Atlètic va caure contra l'Oranje Rood en l'última edició de l'EHL

BarcelonaL’Atlètic Terrassa i el Reial Club de Polo buscaran aquesta Setmana Santa un dels quatre bitllets que donen accés a la 'final four' de l’EHL, la Copa d’Europa d’hoquei herba. Tots dos conjunts catalans intentaran, a Rotterdam -ciutat que acull de divendres a dilluns les fases de vuitens i quarts de final-, millorar la seva actuació de la temporada passada a Eindhoven, on tots dos van quedar eliminats a la ronda de quarts. L’Atlètic va fer-ho a mans de l’amfitrió d’aquella ronda i posterior finalista, l’Oranje Rood (2-0), i el Polo va caure contra el Rot-Weiss Köln (1-2), campió de l’anterior edició. Enguany, el sorteig del KO16 (així es denomina la fase de vuitens), ha volgut encreuar les eliminatòries de vallesans i barcelonins, per la qual cosa si superen la ronda de vuitens es veuran les cares a quarts i asseguraran la presència catalana a les semifinals de la màxima competició de clubs continental.

A diferència del curs passat, en aquesta ronda no hi haurà l’Egara, eliminat a la fase prèvia de grups, en quedar per darrere del Saint-Germain HC en un grup on també hi havia el Kelburne escocès. Els dos catalans, classificats directament per al KO16, seran els que obrin foc en aquesta competició. El Polo, actual líder de la fase regular de la Divisió d’Honor masculina, s’estrenarà divendres (13.15 h) contra el Holcombe HC, segon classificat de la lliga anglesa la temporada passada i sisè de l’actual edició. El vencedor d’aquesta eliminatòria s’enfrontarà al guanyador de l’Herakles-Atlètic (15.30 h). Els terrassencs, cinquens de la lliga espanyola, es mesuraran contra el setè classificat de la lliga belga, una de les més fortes del continent. Altres partits destacats d’aquesta ronda són el Kampong - Rot-Weiss Köln i el Rotterdam - Mannheimer. Tots els partits es podran seguir a través del web de l’organització (http://ehlhockey.tv). Els quatre conjunts vencedors accediran a la 'final four' que es disputarà el cap de setmana del 26 i 27 de maig, encara amb seu per decidir.

Els gols de jugada valdran dos punts

Aquesta serà la primera ronda de KO16 i KO8 de l’EHL on es posin en pràctica els canvis de normativa anunciats al setembre, i que ja s’havien provat en la fase prèvia. La principal modificació té a veure amb el valor dels gols. Els que s’aconsegueixin de jugada o en un 'stroke' (penal directe) originat en una jugada, valdran dos punts, mentre que els que arribin a través d’un penal córner, un 'stroke' conseqüència d’una jugada de penal córner o un 'shoot out', seguiran valent un punt. La mesura pretén rebaixar el pes que tenen els famosos penals córner, i imitar un model que ja s’aplica a la lliga índia, una de les més populars del món. Aquest canvi de norma, de fet, ja ha afectat un conjunt català, el mateix Egara, que va caure eliminat (4-6) contra un Saint-Germain afavorit per aquesta nova normativa. Els ratllats en tenien prou amb un empat per accedir al KO16, però la diferència en el valor dels gols els va perjudicar, ja que tots dos conjunts van marcar tres gols. Amb el sistema antic el partit hauria acabat 3-3 i s’hauria decidit als 'shoot out', però amb les noves normes els francesos es van aprofitar del fet d'haver marcat tres gols de jugada (els van valdre 6 punts), mentre que dos dels tres de l’Egara van arribar de penal, per la qual cosa cada un d’aquests gols només va acabar valent un punt. Un polèmic nou sistema del qual, de ben segur, a Rotterdam, se’n parlarà.

stats