MUNDIAL
Esports 20/06/2019

Holanda guanya el Canadà i acaba primera del grup E i el Camerun segueix amb vida gràcies a un gol èpic

Les holandeses s'enfrontaran al Japó i el rival de les canadenques sortirà del Suècia-Estats Units

Oriol Santos
La bigolejadora de la tarda, Ajara Nchout, celebrant un dels seus gols

BarcelonaL'última jornada del grup E ha viscut una tarda de partits unificats en els quals hi havia en joc les tres primeres posicions. Holanda i el Canadà s'han enfrontat en busca d'una primera plaça que s'han endut les holandeses (2-1), mentre que el Camerun ha guanyat amb un gol a l'últim minut Nova Zelanda (2-1) i les africanes, terceres, han d'esperar altres resultats per saber si podran accedir als vuitens com unes de les millors terceres. Emmarcades en aquest context classificatori, la igualtat i el respecte han regnat en els dos estadis francesos que han acollit els partits.

Holanda ha superat el Canadà gràcies a una diana a falta de 15 minuts de la jugadora que havia entrat des de la banqueta Beerensteyn. Aquest triomf de les jugadores entrenades per Sarina Wiegman ha estat fonamental per aconseguir la primera plaça del grup i, conseqüentment, encreuar-se amb el Japó a la ronda de vuitens de final. D'altra banda, la derrota complica el camí de les canadenques en la seva setena participació, ja que s'enfrontaran amb Suècia o els Estats Units, en funció del resultat d'aquesta nit.

En la part baixa del grup, el Camerun ha vençut Nova Zelanda en un partit històric i encara manté intactes les opcions de classificació per als vuitens de final. Amb 3 punts, empatada a gols amb Nigèria, depèn del resultat del partit entre Tailàndia i Xile (21 h, Gol) per saber si podrà accedir a la següent ronda o no. No obstant això, si alguna d'aquestes dues seleccions del grup F aconsegueix la victòria, es disputarà la plaça restant per als vuitens amb Nigèria i el Camerun. Aquesta plaça dependrà de la diferència de gols i, si no, de les targetes. Com a últim recurs, en cas d'empat a tot, caldrà veure quina mesura pren la FIFA per decidir l'última selecció classificada per als vuitens de final. A causa de la victòria camerunesa, la selecció argentina ha quedat matemàticament eliminada tot i l'apoteòsica remuntada per empatar en el partit d'aquest dimecres contra Escòcia (3-3).

La revulsiva Beerensteyn dona la victòria a Holanda

La selecció taronja ha aconseguit la victòria davant un competitiu conjunt canadenc (2-1) i s'ha guanyat el dret a ocupar la primera posició del grup. El duel entre totes dues seleccions ha estat marcat per una rematada de cap d'Anouk Dekker després d'una centrada a pilota aturada que ha desequilibrat un duel igualat. Tot seguit, però, una bona jugada combinativa de la selecció canadenca ha acabat amb una passada al segon pal que ha rematat Christine Sinclair a l'interior de la xarxa. El partit s'ha dinamitzat i ha entrat en un tram de descontrol que Holanda ha aprofitat per tornar a avançar-se en el marcador. Lineth Beerensteyn, que havia saltat a la gespa cinc minuts abans, ha anotat la seva primera diana en el Mundial i ha assegurat la primera plaça del grup.

El Camerun, camí dels vuitens

A l'Stade de la Mosson, el Camerun ha guanyat en l'última jugada del partit una Nova Zelanda que ha mort dreta en la seva cinquena aparició mundialista. Ajara Nchout s'ha convertit en el factor diferencial gràcies al seu gol determinant en el minut 95, que ha significat la victòria per 2-1 de la seva selecció i dona ales en el camí camerunès cap als vuitens de final.

El partit, que ha viscut una primera part ensopida i amb poca aportació ofensiva, ha acabat sent una autèntica bogeria. La bigolejadora de la tarda, Ayara Nnchout, ha trencat el 0 a 0 en el minut 57 després d'aprofitar una bona pilota a l'àrea i, amb un gran control, superar amb la cama esquerra la portera nova zelandesa. Tot i la diana inaugural del Camerun, la selecció oceànica no s'ha rendit i ha persistit fins a aconseguir l'empat en una acció de mala fortuna en la defensa camerunesa, que s'ha acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria.

El gol de Nova Zelanda, a falta deu minuts per al final, ha precedit un últim tram de partit totalment embogit. La necessitat de les dues seleccions de marcar i trencar l'empat –si no totes dues quedaven eliminades i era l'Argentina qui prenia oxigen– ha generat un partit sense control. El Camerun ha aprofitat aquesta desorganització tàctica per, en l'últim contraatac del partit, enviar la pilota a la gran protagonista, Nchout, i sentenciar el partit. La jugadora del club suec Sundsvalls DF ha rebut una pilota amb espais i ha regatejat amb facilitat a una defensa rival per acabar definint amb qualitat davant la sortida de Nayler. Un gol històric per al Camerun, que, si els resultats l'afavoreixen, disputarà els vuitens de final per segona vegada en la seva història.