Ciclisme
Esports 26/03/2022

Higuita i Carapaz revolucionen la Volta a Catalunya en una de les etapes més boniques en anys

L'equatorià guanya l'etapa, però és el colombià Higuita qui arriba líder a l'última etapa

2 min
Higuita i Carapaz revolucionen la Volta a Catalunya en una de les etapes més boniques en anys

BarcelonaEl colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe) i l’equatorià Richard Carapaz (Ineos) han revolucionat la Volta Ciclista a Catalunya amb un atac preciós sota la pluja a la sisena etapa de la competició, entre Salou i Cambrils. Higuita, de 24 anys, es fa amb el liderat de la classificació general amb 16 segons de marge sobre Carapaz, segon a la general. Aquest diumenge el colombià intentarà guanyar la segona gran cursa de la seva trajectòria, després d'imposar-se a la Volta a Colòmbia el 2021. Li tocarà ser valent en els sis ascensos finals al castell de Montjuïc. Carapaz, però, plantarà cara: “Serà tot o res. Ara volem guanyar la Volta”, ha dit el campió del Giro del 2019.

Els colombians són ciclistes valents, forjats en els cims de la seva terra, en els turons de la ruta cafetera, en curses en què es recorda el nom de corredors que s'han guanyat la fama suant en pujades sense final. A la Volta, els colombians residents a Catalunya esperen els seus herois per poder-los animar, per explicar cara a cara a Nairo Quintana com els ha emocionat amb les seves curses. Però la glòria pot acabar en mans d'un dels joves talents, un Higuita que puja fort. El ciclista de Medellín no ha guanyat l'etapa per pocs centímetres, superat per l'experiència de Carapaz, l'equatorià que va aprendre a competir a Colòmbia, abans de fer història guanyant un Giro.

La sisena etapa, amb l’ascensió al coll de la Mussara, de primera categoria, i els de Capafonts i la Teixeta, de segona, ha sigut una de les més boniques en anys de la Volta. Res de calcular, res de ser prudents. Un atac com els d'abans, demostrant que el ciclista actual reserva un lloc especial als valents. La pluja ha ajudat a donar un toc èpic a l’atac que Higuita i Carapaz han fet a més de 90 quilòmetres de Cambrils. Un atac que ha sorprès els homes que fins ara controlaven la general i semblaven destinats a jugar-se entre ells el títol, el portuguès João Almeida (UAE Team Emirates) i el guanyador de la Volta del 2016, el colombià Nairo Quintana (Arkea Samsic). Els seus equips no han treballat per retallar les diferències amb els escapats i quan han reaccionat ja era massa tard. Només el jove Juan Ayuso, la gran sorpresa d’aquesta edició de la Volta, ho ha intentat atacant a l'última baixada, però al final no ha pogut enxampar-los. Almeida queda ara tercer a la general a 52 segons d’Higuita, amb Quintana quart a 53 segons i Ayuso cinquè, a 1 minut i 8 segons. La Volta, on ha abandonat el veterà Alejandro Valverde per culpa d’un virus, viurà aquest diumenge el final de la seva 101a edició, amb Sergio Higuita com a favorit i aspirant a ser el cinquè colombià a guanyar-la.

stats