Esports 31/01/2019

Herrada conquesta el puig de Sant Salvador en el primer Trofeu de la Challenge

Mikel Landa, de l'equip Movistar, s'ha vist involucrat en una caiguda en què el danès Rasmus Iversen podria patir una fractura de clavícula

Ara Balears
2 min
Jesús Herrada és el primer guanyador de la Challenge

PalmaJesús Herrada, de l'equip Cofidis, ha estat el guanyador del Trofeu Porreres – Felanitx – ses Salines – Campos amb final al puig de Sant Salvador de la Challenge Mallorca. Aquesta és la primera de les quatre etapes d'aquesta competició cicl¡sta, que ha començat aquest dijous i recorrerà les carreteres de l'illa fins diumenge. Herrera ha cercat l'atac a 1,5 km de l'arribada i ha pogut doblegar Gonçalves i Martin abans d'afrontar en solitari els darrers metres i l'entrada a la línia d'arribada.

Finalment, José Gonçalves (Katusha Alpecin) i Guillaume Martin (WGG) han pujat al pòdium com a segon i tercer, respectivament.

Entre els grans favorits hi havia Alejandro Valverde (Movistar) i Tim Wellens (Lotto Soudal), que s'han vist sorpresos per l'excampió d'Espanya i han arribat en quarta i cinquena posicions.

Una de les notes destacades de la prova ha estat una caiguda en grup a 19 km de meta, en la qual s'ha vist involucrat Mikel Landa. El seu propi equip, el Movistar, informava que l'havien traslladat a un hospital per realitzar-li les proves corresponents. El danès Rasmus Iversen (Lotto Soudal) n'ha estat el més afectat, ja que ha fet gestos ostensibles de dolor que indicaven fractura de clavícula, encara per confirmar.

El mateix Jesús Herrada valorava en meta la seva actuació i ha admès que coneixia la pujada final i, per tant, com afrontar-la tàcticament per treure'n el màxim profit. "No es pot començar de millor manera aquesta temporada", ha dit el corredor de Conca. Pel que fa al nou final al puig de Sant Salvador, ha comentat que "sabia que estava bé, però d'això a guanyar en la primera cursa de l'any, són paraules majors. L'any passat em va faltar una victòria i aquest any no pot començar millor", ha explicat el guanyador de la prova.

Divendres

Demà serà el torn del Trofeu Andratx - Lloseta, de 172,4 km.

Perfil del Trofeu  Andratx - Lloseta de 172,4 Km
stats