Futbol
Esports 03/02/2021

El Reial Madrid tasta la ruïna amb Eden Hazard

El belga torna a trencar-se i serà baixa prop d’un mes

Pol Baterno
2 min
Zidane consola Hazard a l'àrea tècnica.

BarcelonaNo corren bons temps al Reial Madrid. Diumenge va acabar un mes de gener nefast en què els de Zidane van dir adeu de mala manera a dos títols. Primer van acomiadar-se de la Supercopa d'Espanya a la semifinal contra l'Athletic i, dies més tard, de la Copa del Rei davant l’Alcoià, un Segona B. A la Lliga, una derrota a Valdebebas contra el Llevant els ha fet perdre la segona plaça en benefici del Barça. I, enmig de tot aquest enrenou, amb Sergio Ramos en ple estira-i-arronsa per renovar, Eden Hazard ha tornat a trencar-se. El belga ha acabat petant després d'uns dies amb molèsties musculars. La primera exploració diu que es perdrà entre quatre i sis setmanes de competició. Serà baixa segura, per tant, a l'anada dels vuitens de la Champions contra l'Atalanta.

Després d’una primera temporada de blanc marcada per la greu lesió al turmell, aquesta segona etapa de l’ex del Chelsea a Madrid havia de ser la de la seva explosió. Per talent, per expectatives i, sobretot, pel cost del seu fitxatge (130 milions) estava pràcticament obligat a tornar a ser aquell jugador que va meravellar durant anys a la Premier League. La realitat, però, és molt dura amb Hazard, que segueix sense assentar el cap. El 7 madridista no juga un matx complet des del 23 de novembre del 2019. És a dir, des de la campanya passada, en què només va disputar 22 partits. En l'exercici actual, amb una altra lesió muscular severa pel mig, Hazard ha aportat només 610 minuts, en els quals ha deixat tres dianes i una passada de gol. Xifres impròpies d’un futbolista que va arribar per ajudar a omplir el buit de Cristiano Ronaldo.

Pitjor que Bale i Dembélé

El que més preocupa a la cúpula madridista és el percentatge dels partits que el belga s'ha perdut per lesió: un 54%. Duplica el percentatge de Gareth Bale, un altre galàctic en entredit que, a canvi, va perdre's un 26% dels minuts en set cursos. La situació de Hazard, que segur que signaria els números del gal·lès, recorda la d’Ousmane Dembélé al Barça. Tots dos són jugadors amb un cost milionari que han ofert un rendiment fràgil, però el francès, que ha passat dues vegades pel quiròfan des del 2017, ha generat un 42,5% d’absència. A més, és més jove que el belga, que té 30 anys i no ha agafat el punt òptim de forma des que va abandonar Anglaterra. Fins i tot les franquícies de menjar ràpid fan befa de l'última aposta mediàtica de Florentino Pérez.

A causa de la baixa de l’atacant belga, ja són molts els que es comencen a qüestionar la política de fitxatges del Reial Madrid. Les úniques incorporacions que han aconseguit consolidar-se en l’onze habitual del (també criticat) Zidane són Mendy i Courtois. La resta, Jovic, Vinícius, Rodrygo, Odegaard i Hazard, comencen a formar una llarga llista de fracassos que apunten fins a les esferes més altes del Bernabéu.

stats