Futbol

Hazard incendia el madridisme

El futbolista belga es disculpa després d'esclatar a riure amb els seus excompanys del Chelsea després que el seu equip caigués eliminat

Quim Salvans
2 min
Eden Hazard, durant el segon partit de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea.

BarcelonaEden Hazard té enfurismada l'afició del Reial Madrid. Minuts després que l'àrbitre xiulés el final del partit entre el Chelsea i l'equip blanc, que va quedar eliminat a les semifinals de la Lliga de Campions, l'extrem belga va ser captat per les càmeres de televisió rient amb els seus excompanys del conjunt blau. Una imatge que es va fer viral i que ha forçat el jugador, gairebé 24 hores després, a demanar perdó.

La imatge que ha indignat l'afició blanca.

En el moment que els jugadors de Zinedine Zidane abandonaven el terreny de joc amb cara de pomes agres, el 7 del Madrid va anar a saludar alguns futbolistes rivals amb qui havia compartit vestidor durant la seva llarga etapa a l'equip anglès. Va ser llavors quan, a l'acostar-se a Édouard Mendy i Kurt Zouma, va tronxar-se de riure sense pensar en les conseqüències. El madridisme ha expressat la seva indignació a través de les xarxes socials.

"Ho sento. He llegit moltes opinions sobre mi i no era la meva intenció ofendre l'afició del Madrid. Sempre ha estat el meu somni jugar amb el Madrid i vaig venir a guanyar. La temporada no s'ha acabat i junts lluitarem en la batalla per la Lliga. Hala Madrid!", deia el futbolista a través d'un comunicat.

Hazard és el fitxatge més car de la història del club presidit per Florentino Pérez. En les dues temporades que porta al conjunt madrileny, només ha disputat quaranta partits de blanc. És a dir, des de la seva arribada s'ha perdut el 59,9% dels partits del seu equip i només ha aconseguit marcar quatre gols. Les lesions han passat factura a qui va arribar a l'equip de Zizou després de ser el millor jugador de la Premier League. Les interminables recaigudes no li han permès tenir la constància necessària per rendir al màxim nivell. "Eden ha de jugar per recuperar la seva confiança", deia Zizou al final del partit. Primer l'estat físic del jugador merengue, i ara això. Als aficionats blancs els està començant a pujar la mosca al nas.

Culpar el belga és oportunisme

Ara bé, assenyalar Hazard com el responsable de la derrota del Madrid no és propi d'una actitud equànime. El Chelsea ha sigut infinitament superior durant tota l'eliminatòria. A l'anada (1-1), l'equip de Thomas Tuchel ja va merèixer una victòria a l'estadi Alfredo Di Stéfano. I ara, a Londres, els blaus han perdonat una golejada. El tècnic alemany ha aconseguit que la seva plantilla sigui un bloc molt sòlid en defensa –una mancança que tenia l'equip amb Frank Lampard a la banqueta–. El conjunt londinenc era coneixedor de l'estat físic dels blancs i va dominar el partit gràcies a una pressió asfixiant de la sortida de la pilota. En un partit en què Thibaut Courtois va ser el millor jugador visitant, no és sensat culpabilitzar un sol jugador.

L'adeu a la Champions i la polèmica d'Eden provoquen que tots els focus apuntin aquest diumenge a la ciutat esportiva de Valdebebas, on els homes de Zidane rebran el Sevilla CF (21 h, Movistar LaLiga) en la jornada més decisiva de la Lliga. Encara que el Barça guanyi l'Atlètic de Madrid dissabte (16.15 h, Movistar LaLiga), necessitarà que el Madrid perdi punts pel camí per dependre d'ell mateix al campionat.

stats