Futbol

La carta de comiat d'Hazard després de la seva caiguda als inferns

El futbolista belga s'acomiada per carta després de quedar-se sense equip a l'estiu

ARA
3 min
Eden Hazard

BarcelonaEden Hazard, que s’havia quedat sense equip després d’una etapa amb moltes ombres i poques llums al Reial Madrid, ha confirmat els rumors sobre la seva retirada i ha anunciat aquest dimarts que plega del futbol professional amb només 32 anys. “He pogut fer realitat el meu somni, he jugat i m’he divertit en els camps de futbol d’arreu del món”, escrivia en un missatge a les seves xarxes socials el ja exfutbolista belga i excapità de la selecció del seu país.

“Has d’escoltar-te a tu mateix i saber dir prou en el moment adequat. Després de 16 anys i més de 700 partits jugats, he decidit posar fi a la meva carrera com a futbolista professional”, explica Hazard a la seva carta, en la qual es mostra agraït a tots els clubs en què ha jugat, a la seva selecció i als seus familiars i amics. Després de destacar al Chelsea, el Madrid el va fitxar el 2019 per 115 milions d’euros, més 45 en variables. Era el capritx de Zinedine Zidane, tècnic blanc llavors i una mostra més per a Florentino Pérez que aconseguia fitxar qui volia. Mai va arribar a destacar amb el conjunt madrileny. 

El futbolista belga ha sigut la gran ruïna de Florentino Pérez, per damunt del gal·lès Gareth Bale i del brasiler Kaká. Tot i que encara li quedava un any de contracte, les parts van acordar separar els seus camins a l’estiu. El Reial Madrid se’n va cansar. Ara Hazard penja les botes. El belga, amb un sou superior als 10 milions d’euros per temporada, suposava una rèmora tant esportiva com econòmica per al club blanc.

L’entrenador Carlo Ancelotti no confiava en ell i l’amo i senyor de la banda esquerra, la seva posició predilecta, és propietat de Vinícius Júnior. El valor de mercat d’Hazard, segons les valoracions del portal especialitzat Transfermarkt, havia caigut fins als 5 milions d’euros a l’estiu. No hi havia ofertes en ferm per vendre un futbolista que mai va tornar a ser el mateix des que des que el seu company de selecció, Thomas Meunier, el lesionés al turmell dret durant un Madrid-PSG de Champions el 26 de novembre del 2019. 

Moltes lesions i pocs minuts al Reial Madrid

A partir d’aquí, tres operacions, un llarg historial de molèsties musculars i diverses recaigudes van llastar la carrera d’un extrem que havia enamorat el món del futbol quan jugava al Chelsea. En quatre temporades al Reial Madrid, Eden Hazard només va participar en 76 partits, va fer únicament 7 gols i va repartir 12 assistències. Unes xifres que contrasten amb els 110 gols i 92 assistències que va signar en 352 partits al Chelsea, on va ser elegit com el millor jugador de la Premier League 2018-19, que va guanyar amb el conjunt londinenc. Just després d’aquell curs, quan feia set anys que estava al Chelsea (2012-19) el va fitxar Florentino Pérez.

La seva darrera temporada al conjunt blanc explica la seva davallada, ja que només suplents habituals com Vallejo (88 minuts), Odriozola (92 minuts) i Mariano (155 minuts) van tenir menys minuts que ell. Hazard va disputar 392 minuts repartits en sis aparicions a la Lliga (només dues com a titular), tres a la Champions (dues com a titular) i una a la Copa, també com a titular, en la primera ronda en què participava el club blanc, contra l’humil Cacereño. Llastat per actuacions decebedores, lesions i un estat de forma constantment qüestionat, l’estrella va caure en desgràcia al Reial Madrid.

El palmarès com a futbolista d'Eden Hazard

Malgrat tot, després de 16 temporades a l’elit, Eden Hazard es retira amb un palmarès que fa patxoca. Abans de fitxar pel Chelsea, va guanyar la Ligue 1 francesa i la Copa amb el Lille. A Londres, va aixecar dues Premier League, dues Europa League, una FA Cup i una Copa de la Lliga. Amb el Reial Madrid, cal sumar-hi vuit títols més: una Champions, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa, dues Lligues, una Copa del Rei i dues Supercopes d’Espanya.

stats