HANDBOL
Esports 01/08/2019

L'handbol català engega motors

Barça, Fraikin i KH-7 Granollers inicien aquesta setmana la pretemporada

Gonzalo Romero
3 min
Els jugadors del Fraikin Granollers inicien la pretemporada

BarcelonaBM Granollers i Barça d'handbol inicien aquesta setmana la pretemporada. El club vallesà engega motors aquesta tarda al Palau Olímpic, primer amb l'equip d'Antonio Rama i David Ginesta. El fet de no disputar competició europea els alliberara de cert desgast, però els exigeix més a la Lliga Asobal. Hauran de tornar a lluitar per la segona posició, la Copa del Rei i la classificació per a la Copa Asobal.

La columna vertebral de la plantilla és la mateixa. La direcció esportiva ha fet un canvi de cromos per suplir les sortides del lateral Rakocija i el porter César 'Bombom' Almeida. L'argentí Nicolás Bonanno formarà dupla amb Antonio García i Pol Sastre tornarà a l'handbol en actiu per lluitar per la titularitat amb Marc Guàrdia. S'espera que Ian Tarrafeta i Borja Lancina tornin a assumir un rol important després de superar les lesions de la temporada passada, i que Pol Valera segueixi entrant en la rotació dels partits.

Els blanc-i-blaus tindran marge per fer rodatge abans de la primera jornada de la Lliga. El dia 14 disputaran el primer amistós, contra el Port Sagunt. Quatre dies després debutaran en partit oficial contra l'UE Sarrià en les semifinals de la Supercopa de Catalunya. La hipotètica final contra el Barça o el BM La Roca seria el dijous 23. El Trofeu Internacional Ciutat de Granollers contra l'IK Savehof suec i un triangular a Tolosa seran els últims compromisos estivals.

Les jugadores del KH-7 disputaran competició europea aquesta temporada

El KH-7 ja pensa en Europa

El KH-7 completa aquesta tarda el retorn del Granollers a l'activitat rutinària d'entrenaments. És la temporada més ambiciosa del projecte femení, amb l'estrena a la Challenge Cup. El debut a la tercera ronda del torneig continental contra el BNTU-BelAZ Minsk Reg serà el cap de setmana del 9-10 de novembre. La tornada es disputarà una setmana següent a la pista de les bielorusses. Robert Cuesta té quatre mesos de feina.

El tècnic de la casa ha de construir l'equip de nou. La sortida d'Andrea de la Torre a la segona divisió francesa (SUNAL Bouillargues) i Judith Vizuete, màxima golejadora de l'última lliga, exigeixen nous referents sobre la pista. El club informa que encara està tancant compromisos amistosos per arrodonir el treball de pretemporada. Ja han confirmat les semifinals de la Supercopa Catalunya contra l'Handbol Sant Vicenç Bar Mi Casa el 21 d'agost i el Trofeu Ciutat de Granollers contra l'IK Savehof.

Aitor Ariño durant un entrenament a la Ciutat Esportiva

El Barça i un estiu amb dos títols oficials

El Barça tornarà a la feina divendres. Els jugadors de Xavi Pascual se sotmetran als habituals tests físics, amb una primera sessió, abans de l'entrenament de la tarda. Serà la primera vegada que els fitxatges, el croat Luka Cindric i Abel Serdio, portaran la samarreta amb l'escut del club. L'única absència en aquest primer tram de treball serà Thiagus Petrus, que està disputant els Jocs Panamericans de Lima amb la selecció del Brasil.

L'equip mantindrà la tradició de fer concentració a Encamp, Andorra, abans de marxar el cap de setmana vinent a Colònia per disputar l'habitual partit amistós contra el Kiel alemany. El dia 14 jugaran el segon partit de l'estiu contra el Montpeller a la pista dels gals, que aquest estiu han fitxat els exblaugranes Gilberto Duarte i Yanis Lenne. El debut oficial serà el dimarts 20 a les semifinals de la Supercopa de Catalunya davant el BM La Roca de 1a Nacional.

La final del torneig a quatre serà contra el Granollers o el Sarrià tres dies després. Serà una prèvia de nivell per preparar el Mundial de Clubs, que aquest curs es disputa a l'Aràbia Saudita. El Barça hi viatjarà el dilluns 26 i debutarà dos dies després contra l'Al-Duhail qatarià. L'estrena a la Lliga Asobal i la Lliga de Campions serà al setembre.

stats