Esports 16/07/2021

Hamilton vola a Silverstone i torna a fer història

El pilot de Mercedes sortirà des del primer lloc de la graella de sortida en la primera cursa a l'esprint de la Fórmula 1

2 min
Lewis Hamilton celebrant sobre el seu Mercedes al circuit de Silverstone

Els pilots britànics han sigut els protagonistes indiscutibles de la classificació del Gran Premi de Silverstone. En el GP de casa, Lewis Hamilton no ha perdonat i s'ha adjudicat el lloc més avançat de la graella de sortida en la primera cursa a l'esprint en la història de la Fórmula 1 d'aquest dissabte (DAZN, 17.30 h). De nou, el de Mercedes encetarà un capítol en la història del Mundial de monoplaces. A més, en el primer GP en què la capacitat del circuit ha arribat al 100%, els aficionats han trempat amb el bon paper de George Russell. El pilot de Williams, pròxim company de Hamilton a Mercedes com va avançar TV3 fa uns dies, s'ha reafirmat com una aposta clara de futur. Després de superar les dues primeres rondes classificatòries, el britànic s'ha plantat a la Q3 per acabar signant un setè lloc de cara a la cursa de dissabte.

L'ambient al pàdoc era estrany. La primera tanda de classificació celebrada en divendres ha sigut un gran reclam per als aficionats que s'aplegaven al circuit de Silverstone, primer cop en tota la temporada que les grades estaven plenes a vessar. Gir rere gir, els pilots han buscat aire net, evitant molestar-se, per anar marcant els seus primers temps. Les primeres voltes, però, no han sigut fructíferes i no ha sigut fins al final dels 15 minuts que l'asfalt ha millorat (gràcies a la baixada de les temperatures) i els pilots han capgirat la taula. Finalment Tsunoda, Raikkonen, Latifi, Schumacher, Mazepin han sigut els primers eliminats. La segona tanda, en canvi, ha sigut més ajustada. Per mil·lèsimes, molts pilots s'han quedat fora de la lluita per les primeres 10 places de la cursa a l'esprint d'aquest dissabte. El temps límit l'ha marcat Vettel i ha deixat fora Alonso, Gasly, Ocon, Giovinazzi i Stroll.

La definitiva Q3 semblava no voler començar mai quan, amb el cronòmetre en marxa, els pilots han restat immòbils en el seus boxs. Trencant aquesta clama tensa, Checo Pérez ha sigut el primer a tornar a l'asfalt i, darrere del mexicà, tots els pilots han sortit a la pista buscant la millor roda per seguir el ritme. Hamilton ha aconseguit signar el millor temps des d'un inici i ha fet volar pels aires les aspiracions de Max Verstappen, que s'ha hagut de conformar amb la segona posició. La cursa d'aquest dissabte serà la primera a l'esprint. Poc menys de cent quilòmetres (en 17 voltes) decidiran qui sortirà des de la pole per la cursa de diumenge i repartiran fins a sis punts que poden esdevenir claus per al Mundial.

stats