Fórmula 1
Esports 05/12/2021

Hamilton empata el Mundial després de la cursa més esbojarrada dels últims anys

El títol es decidirà el diumenge vinent entre l'anglès i Max Verstappen, a Abu Dhabi

2 min
Lewis Hamilton, guanyador del Gran Premi de l'Aràbia Saudita

BarcelonaLewis Hamilton va guanyar el Gran Premi de l’Aràbia Saudita i va aconseguir empatar el Mundial de Fórmula 1 quan només queda una cursa per disputar-se, la del diumenge vinent a Abu Dhabi. L’anglès va imposar-se a Verstappen, el seu rival en la lluita pel títol, en una cursa esbojarrada, polèmica, accidentada i amb dues banderes vermelles pel mig.

Hauria pogut passar de tot, perquè la cursa es va interrompre dues vegades, pels accidents de Mick Shumacher i de Checo Pérez. Això va provocar que la prova tingués tres sortides des de la graella: la inicial i dues més. I, també, un ball d’estratègies entre l’equip Mercedes i Red Bull que, al final, va caure del costat de les fletxes platejades.

Però la cursa va ser polèmica pel duel entre Hamilton i Verstappen, que no va acabar amb tragèdia de miracle. Sobretot quan els dos van xocar en una acció al límit del reglament on Verstappen va frenar al mig d’una recta i va provocar que Hamilton l’envestís. 

L’acció venia provocada perquè Verstappen l’havia avançat per fora dels límits de la pista i li havia de retornar la posició. Però, lluny d’apartar-se a un costat de la pista, va frenar quan Hamilton era just al darrera. La col·lisió va ser espectacular, fins al punt que el Red Bull va aixecar-se del terra. Ara bé, sortosament per a l’anglès –i per l’emoció del Mundial–, Hamilton no va patir danys greus al seu monoplaça, més enllà d’un cop al bigoti davanter. Al final va guanyar, va obtenir la volta ràpida i ara té els mateixos punts que Mad Max.

Hamilton i Mercedes van protestar amb vehemència per l’acció, i els comissaris van cridar a files Verstappen, que s’arrisca a rebre una sanció de cara a l’última cursa del campionat. A l’hora de tancar aquesta edició, però, encara no hi havia cap resolució ni en un sentit ni en l’altre.

stats