Esports 03/09/2017

El Barça femení de Fran Sánchez estrena la temporada amb golejada contra el Saragossa (0-9)

Còmoda estrena de l'equip blaugrana

G.r.
3 min
“Per guanyar la Champions cal un gran equip, i nosaltres el tenim”

Barcelona“Intentarem tornar a oferir la millor versió del Barça femení”. La internacional espanyola Alexia Putellas va resumir aquesta setmana l’ambició del vestidor culer, que ha estrenat aquest diumenge la temporada i l’etapa post Xavi Llorens amb golejada en el debut de Lliga contra el Saragossa (0-9, Torrejón (2), Alexia (2), Andressa Alves (2), Bárbara, Mariona i Toni Duggan). L’equip posa el comptador a zero en el millor moment de la secció i mesos després de trencar registres a la Lliga de Campions arribant a les semifinals, sumar la Copa de la Reina i quedar-se a les portes del títol de Lliga contra l’Atlètic de Madrid. “Comencem amb moltes ganes”, admet Fran Sánchez, que s’estrena com a entrenador. El barceloní combina la il·lusió del debut amb el cap fred habitual de líder de la banqueta. Així estableix els objectius, prioritzant les competicions domèstiques.

“Hem de lluitar per la Lliga després de dues temporades en blanc. És molt important començar amb bones sensacions, tenir confiança. Els altres objectius els anirem marcant durant la temporada. Ja veurem com evolucionen les coses. Sí que hem de ser ambiciosos i intentar fer el millor paper possible en totes les competicions”, explica. “Hem de guanyar la Lliga. Ens vam quedar a les portes d’aconseguir-la la temporada passada i totes volíem guanyar-la”, afegeix en la mateixa línia Line Røddik, més rodada després d’un any exercitant-se als terrenys de joc de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Les jugadores del Barça femení que van ser internacionals amb la selecció espanyola.

Els canvis a l’equip, amb sis noves jugadores (Maria Mapi León, Élise Bussaglia, Natasa Andonova, Toni Duggan, Lieke Martens i Fabiana Simoes), accentuen la seva prudència. “S’han adaptat força bé. Tenim la barrera de l’idioma, però estan posant-hi de la seva part perquè tot funcioni. Espero que ens aportin el màxim, que aportin dins i fora del camp”, va comentar Sánchez, matisant que “els noms no donen ni punts ni gols”: “Hem de demostrar les coses sobre el terreny de joc. Aquí, l’estil del Barça és força innegociable. Hi poden haver matisos, però la forma de jugar serà semblant a la de la temporada passada”.El preparador té raó. Per guanyar títols necessites molt més que un grapat de dorsals de primer nivell. Però tenir Lieke Martens, la millor jugadora del món segons la UEFA i que avui ha disputat els primers minuts com a blaugrana, com a mínim catapulta la teva dimensió. La futbolista promet resultats i és la primera que té fam d’èxits.

“Em sento molt bé. L’equip és molt maco i totes són grans jugadores. Esclar que volem guanyar la Lliga. Estic excitada, tinc ganes de començar”, explica, seriosa, amb gest innocent. L’holandesa, or a l’Europeu femení d’aquest estiu, no se n’amaga i parla obertament de la Lliga de Campions. “Crec que si ho analitzem, podem veure que la suma de jugadores estrangeres i nacionals és una gran combinació. Ens hem d’acostumar al joc de les companyes, però per guanyar la Champions has de tenir un gran equip. Nosaltres el tenim”.

L’Espanyol i l’Atlètic debuten amb victòria

L’Espanyol va debutar ahir a la Lliga Iberdrola amb victòria contra el Reial Betis Féminas (1-0). El conjunt periquito va sumar, així, els tres primers punts de la temporada gràcies a un solitari gol de Paloma al minut 70 de partit. L’Atlètic de Madrid, vigent campió del torneig estatal, per la seva banda, va evitar un ensurt contra l’Albacete (1-3). El conjunt matalasser va haver de remuntar la diana inicial d’Alba Redondo per tancar la victòria. Kenti, Amanda i Sonia Bermúdez van capgirar el resultat .

stats