Bàsquet - Lliga Femenina Endesa
Esports 03/11/2023

Expulsen un aficionat per greus insults masclistes a una àrbitra

L'incident es va produir durant el partit que l'Spar Girona va disputar a la pista del Bembibre

2 min
L'aficionat durant el partit entre el Bembibre i l'Spar Girona

BarcelonaUn aficionat va ser expulsat del pavelló durant el partit de la Lliga Femenina Endesa disputat dissabte entre l'Embutidos Pajariel Bembibre i l'Spar Girona. El seguidor va proferir insults greus contra Paula Lema, una de les àrbitres. Les desqualificacions masclistes van anar pujant de to fins que van ser insostenibles.

L'aficionat va ser expulsat del recinte durant el partit, que va acabar amb triomf visitant, però es va quedar en un dels fons, des d'on va seguir insultant. A dos minuts del final, l'àrbitra va aturar el joc i no el va reprendre fins que el seguidor va abandonar definitivament el pavelló. Només uns pocs aficionats van aplaudir la decisió.

El club lleonès ha emès un comunicat de condemna. “Davant els fets esdevinguts en el transcurs del partit de la Lliga Femenina Endesa entre Embutidos Pajariel Bembibre PDM i Spar Girona celebrat al Bembibre Arena el 28 d’octubre passat, en què un aficionat va insultar greument una de les àrbitres, el Club Polideportivo Bembibre vol expressar el següent. Tota la junta directiva del nostre club vol condemnar no només les expressions proferides durant aquest partit, sinó tota mena d’expressions masclistes o sexistes que atemptin contra la integritat moral de les dones o de qualsevol persona, en aquest cas concret contra l'àrbitra del partit corresponent a la 5a jornada de la Lliga Femenina Endesa entre l'Embutidos Pajariel Bembibre PDM i l'Spar Girona".

El text intenta posar en valor la feina del club. "En la nostra extensa trajectòria de dotze temporades a la màxima categoria del nostre bàsquet femení i amb una presidenta com a mandatària actual, sempre hem reivindicat el paper de l’esport femení com a element d’inclusió i cohesió en la nostra societat, per la qual cosa defensem la igualtat i rebutgem aquest tipus de conductes i qualsevol mena de discriminació, que no afavoreixen la imatge de l’esport en general. Per tot això, la junta directiva del Club Polideportivo Bembibre ha decidit prohibir l’entrada d'aquest aficionat en tots els partits que disputi el nostre equip, Embutidos Pajariel Bembibre PDM, al Bembibre Arena, a partir de la data d’avui".

Lema també ha difós la seva versió amb un comunicat difós a través de les xarxes socials. "No hem de silenciar les ocasions en què les àrbitres i els àrbitres estem exposats a insults i vexacions", ha dit.

Lema, infermera de professió

Quan tenia 25 anys, Paula Lema va deixar de ser jugadora per culpa de les lesions. Va ser aleshores quan va encetar la seva trajectòria com a àrbitra "M'agradaria que la figura de la dona a l'esport es normalitzés i s'assumís", reclama. La gallega va estudiar INEFC, però després va completar la seva formació amb infermeria. Actualment, compatibilitza la tasca arbitral amb la feina en un quiròfan. "Quan soc a la pista, sempre intento fer-ho tan bé com puc. Ho saben les jugadores que em coneixen de tant de temps. Perquè si jo m'equivoco no és bo per a mi. Si t'equivoques, mai no és expressament", conclou.

Elena Espiau, Yasmina Alcaraz i Paula Lema.

L'any 2018 Lema va formar part de la primera tripleta femenina que va arbitrar un partit de LEB Or. Les col·legiades Yasmina Alcaraz (Comitè Català) i Elena Espiau (Comitè Aragonès) la van acompanyar durant un partit entre el Carramimbre CBC Valladolid i el Tau Castelló.

stats