Barça-Girona
Esports 03/01/2024

El graduat amb cara de bon jan que va destrossar el Barça

El lateral del Girona va desempatar el marcador del derbi català i el seu nom va donar la volta al món

Pau Pedraza i Sopena
3 min
Miguel Gutiérrez celebrant l'1-2 a Montjuïc.

BarcelonaUn jugador de futbol acabat de graduar en ciències de l'activitat física i de l'esport va enfonsar el Barça a Montjuïc. Miguel Gutiérrez (Madrid, 2001), cridat a ser una de les promeses de la Fábrica, el planter del Reial Madrid, va desempatar el marcador del derbi català i va posar el Girona, de nou, líder de Primera.

Miguel ja destaca dels altres futbolistes pel fet de tenir una carrera universitària. "Demanava als amics que m’indiquessin el temari important. La clau és la constància, estar-hi a sobre i organitzar-te, perquè si ho deixes, no hi tornes. Al principi t’hi adaptes, però quan ho tens per la mà, tot es torna més fàcil”, va confessar el jugador en una entrevista a l'ARA l'any passat, a dues assignatures de treure's la carrera. Ara, orgullós, li dona les gràcies a la seva mare, la mateixa que li va insistir perquè estudiés. "Et vaig prometre que em trauria la carrera i després de quatre anys s'ha fet realitat", va publicar al seu Instagram després de rebre la titulació de CAFE (Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport) a la Universitat Camilo José Cela.

David López, company seu en la línia defensiva, també treu pit, però en el terreny de joc. “La temporada que està fent el Miguel és impressionant. Sens dubte, és dels nostres millors jugadors", va dir el defensa de Sant Cugat després de l'històric triomf a Montjuïc. Per la seva banda, Míchel, l'ideòleg de l'èxit de l'equip que va primer en la màxima categoria del futbol espanyol, confia en ell i per això és un dels més utilitzats, amb 15 titularitats de 16 partits jugats. Només el superen Savinho, Blind i Aleix García, sense comptar el porter Gazzaniga. Gutiérrez, a més, és el cinquè defensa de la Lliga que més participa en la creació de gols i xuts a porteria. Acumula 30 accions que han acabat en tirs entre els tres pals. “Quan ataquem és quan utilitzem més variants tàctiques. En aquests diferents sistemes que treballem és quan el Miguel pot sorprendre. Apareix per dins, per fora...", comentava David López.

Format al planter del Reial Madrid

Miguel va passar pel planter del Reial Madrid, però, com molts nois cridats a ser futures estrelles, va haver d'abandonar Valdebebas per créixer com a futbolista. Míchel va aprofitar l'estiu de l'ascens per trucar-li i convèncer-lo de fitxar pel seu projecte. Ho va aconseguir i el Girona el va comprar per 4 milions dos anys després de guanyar la Youth League amb l'equip blanc i marcar a la final. “Allà només val guanyar, l’edat no compta. Jugues al Madrid, t’ho fiquen al cap des del primer dia. He hagut de conviure amb aquesta responsabilitat, sabent que sempre, en cada moment, ho havia de fer excel·lent. Perquè si no, n’escollirien un altre”, deia el mateix jugador a l'ARA.

El Madrid, però, té un as a la màniga. Per als equips d'arreu del món, poder fitxar-lo surt a un preu molt elevat, 35 milions, com indica la seva clàusula de rescissió. Però a Florentino Pérez només n'hi costaria 8, ja que quan el van deixar marxar del club van signar un possible retorn i van vendre el 50% dels seus drets esportius. Si algú vol activar aquesta clàusula, s'ha d'avisar el Madrid, que si no el vol recuperar, ingressarà la meitat de la clàusula.

De moment, Miguel brilla en el lateral del Girona. El jugador que s'ha tret uns estudis universitaris i que va trencar el marcador del derbi català ara és a la boca de tothom. A Girona no el volen deixar escapar i Míchel el vol en el seu onze. "Ha fet un partit increïble. No només ha hagut de defensar Raphinha i Lamine. És un futbolista que entén molt bé els espais", va confessar l'entrenador blanc-i-vermell després de guanyar per primera vegada el Barça a la Lliga.

El jove madrileny està aprenent amb Míchel. És un jugador que sempre ha volgut aprendre i ho està aplicant a la gespa. L'exemple? Ahir va donar una lliçó a Montjuïc, a pocs metres de la universitat on s'estudia la mateixa carrera que s'ha tret en quatre anys i que tan contenta ha fet la seva mare.

stats