BARÇA
Esports 27/04/2011

Quina gespa es trobarà el Barça avui?

Després de la polèmica generada sobre l'estat de la gespa en el partit de Lliga a Madrid fa dues setmanes, repassem com ha d'estar i com s'ha de regar segons la UEFA

Redacció
1 min
La destral blanca atura el futbol de toc blaugrana

BarcelonaSegons la UEFA, el Reial Madrid haurà d'atenir-se a la normativa europea. És a dir, haurà de comunicar l'horari i les condicions en què es regarà la gespa al delegat de la UEFA en una reunió que es produirà avui a les 10 del matí. En aquesta reunió hi haurà els representats designats per ambdós equips.

La normativa és explícita i indica que “el camp s'ha de regar de manera uniforme i no només en certes zones” i aconsella “com a norma general” que el reg “acabi una hora abans del partit”.

També hi ha dues possibilitats més, però de difícil compliment. La primera és que, si tots dos equips hi estan d'acord, es regui entre 5 i 10 minuts abans del xiulet inicial, o bé durant el descans un màxim de 5 minuts. Com que el Reial Madrid i el Barcelona no es posaran d'acord, no s'haurà de dur a terme. Això sí, en els darrers quatre dies a Madrid han caigut 45 litres ben repartits, segons explica Miquel Bernis, meteoròleg de l'ARA.

Pel que fa a l'alçada a la qual ha d'estar la gespa, la UEFA no la regula explícitament, ja que és responsabilitat de l'equip local. Per tant, els blaugranes poden trobar-se la gespa a uns 29 mil·límetres, com va passar en el partit de Lliga del passat 16 d'abril.

stats