Ciclisme
Esports 28/03/2021

De Gendt, l'últim triomfador d'una Volta coronada amb un podi d'Ineos

Yates, Thomas i Porte ocupen els tres primers llocs d'una general que han dominat gairebé des del principi

A.N.
Thomas De Gendt, guanyador de la darrera etapa de l'edició centenària de la Volta

BarcelonaThomas De Gendt va ser el guanyador de la primera etapa de la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. I ahir el belga es va reservar l’últim triomf de la prova catalana l’any que ha pogut celebrar el seu centenari, frustrat el curs passat per la pandèmia del coronavirus. El ciclista de l’equip Lotto-Soudal va coronar l’última etapa amb final a Montjuïc -la cinquena en el seu palmarès en terres catalanes després dels triomfs en les edicions del 2013, 2016, 2018 i 2019- d’una Volta que es va tancar amb un podi dominat pel totpoderós Ineos, que, des que va començar la muntanya, va imposar la seva superioritat i estratègia per copar amb mà de ferro els tres primers llocs de la general amb Adam Yates, Geraint Thomas i Richie Porte.

La jornada de clausura d’una prova que ja pot presumir de centenari es va tancar sense sorpreses d’última hora. Alejandro Valverde , que partia com un dels favorits per endur-se l’última etapa, ho va intentar sense èxit. El murcià de Movistar va acabar l’última etapa -amb un final endurit respecte les edicions anteriors, amb sis voltes a un circuit en què es pujava al castell de Montjuïc- en cinquè lloc i va quedar quart a la general. Va ser, doncs, el corredor espanyol més ben classificat als seus 40 anys.

Sense Movistar podent col·locar cap dels seus ciclistes al podi, el britànic Ineos va celebrar un triomf històric, ja que l’últim equip que va copar els tres primers llocs de la classificació general a la Volta a Catalunya ho va fer el 1960. En aquella edició, Miquel Poblet va quedar primer, seguit de José Pérez i Emilio Cruz, tots tres integrants de l’equip Ferrys. El triomf de Yates també suposa la segona victòria definitiva d’un ciclista britànic a la prova catalana, després del de Robert Millar el 1985.

“Ha sigut fantàstic”, resumia Yates parlant ja com a guanyador final. “Fa dos anys vaig acabar segon a la general, he tornat i he aconseguit el triomf. És una victòria molt especial. Treballada per tot l’equip des del primer dia fins al final, amb una última etapa dura. Veníem a guanyar i som ambiciosos, però no ens esperàvem que podíem ocupar les tres posicions del podi”, va celebrar el britànic, que va destacar com a etapa més difícil la de Port Ainé, en què ja va haver de defensar el seu primer lloc.

De Gendt, rendit a Barcelona

Per la seva part, De Gendt també va celebrar el seu cinquè triomf d’etapa en sis participacions a la Volta. “Volia estar en aquesta cursa perquè m’agrada molt, el temps és bastant bo a Catalunya i aquí sempre aconseguim bons resultats. M’he trobat molt bé en aquest últim dia i és preciós acabar en aquesta gran ciutat que és Barcelona”.